• 04/07/2022

Deze review heeft eigenijk veel te lang op zich laten wachten als je het mij vraagt. Nee, ik was het niet vergeten, maar de zon liet ons een beetje in de steek. De afgelopen weken was er maar weinig zon te bekennen! Toch heb ik deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 inmiddels al een aantal keer kunnen testen, dus vandaag is het dan eindelijk tijd voor de review!

Zonnebrand is toch wel een dingetje wat nog niet helemaal in mijn routine zit… Ik gebruik het dan ook niet dagelijks, maar eigenlijk alleen wanneer ik echt gepland een dagje in de zon lig en/of ga zwemen. Eigenlijk ontzettend slecht, want zon is schadelijk voor je huid. Ik weet het allemaal hartstikke goed, maar ik vergeet het vaak gewoon. Slecht excuus, I know! Wat ik wel wil proberen is om toch wat vaker te gaan smeren. Wat mij altijd helpt om dingen niet te vergeten is om deze in het zicht te leggen, dat ik er letterlijk tegenaan loop. Deze zonnebrand staat nu standaard op mijn kastje in de gang. Hier loop ik dagelijks meerdere keren voorbij dus hopelijk word ik er zo aan herinnert dat het wel slim is om me even in te smeren. We’ll see!

Zoals ik in de intro al vertelde was het de afgelopen tijd niet bepaald zomers. Oké, de temperaturen waren wellicht niet mega slecht, maar het heeft wel ontzettend vaak geregend. Er waren op een paar uitzonderingen na, weinig dagen die me eraan herinnerden dat het toch echt zomer was. Oké, ik geef het toe. Wat het weer betreft ben ik echt een zeur, haha. Nu een aantal weken verder heb ik toch een aantal keer de kans gekregen om dit product te testen, dus dat heb ik gedaan 😉

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Dit zegt Vichy : “Onze eerste SPF 50 zonnebescherming die droog aanvoelt en de huid niet laat glimmen.
Voor mannen en vrouwen met een lichte, gemengde tot vette huid, die op zoek zijn naar een zonnebescherming die hun huid niet laat glimmen.”

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel het gevoel van een plakkerige zonnebrandcrème op mijn gezicht. Je krijgt al snel een witte waas, en dan heb ik het nog niet eens over het glimmen. Bleh! Voor mijn lichaam, prima! Maar op mijn gezicht moet ik dat niet hebben. Daarom ben ik super blij dat er producten als deze bestaan. Dat maakt dit – toch niet zo leuke – klusje een stukje aangenamer.

Deze crème is speciaal ontwikkelt voor de gemengde tot vette huid. Perfect voor mij dus! Ook met make-up ga ik gedurende de dag wat glimmen. Niet fijn, maar even poederen en klaar is kees. Of deze crème ervoor zorgt dat ik helemaal niet meer glim leek me te mooi om waar te zijn..

Ingrediënten : AQUA / WATER – HOMOSALATE – SILICA – ETHYLHEXYL SALICYLATE – ETHYLHEXYL TRIAZONE – C12-15 ALKYL BENZOATE – BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE – DROMETRIZOLE TRISILOXANE – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE – OCTOCRYLENE – GLYCERIN – PENTYLENE GLYCOL – STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER – POTASSIUM CETYL PHOSPHATE – PARFUM / FRAGRANCE – CAPRYLYL METHICONE – ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER – ALUMINUM HYDROXIDE – CAPRYLYL GLYCOL – CINNAMOMUM CASSIA BARK EXTRACT – DIMETHICONE – DISODIUM EDTA – INULIN LAURYL CARBAMATE – PEG-8 LAURATE – PHENOXYETHANOL – POTERIUM OFFICINALE ROOT EXTRACT – STEARIC ACID – STEARYL ALCOHOL – TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID – TITANIUM DIOXIDE [NANO] / TITANIUM DIOXIDE – TOCOPHEROL – TRIETHANOLAMINE – XANTHAN GUM – ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT / GINGER ROOT EXTRACT.

Mijn mening

Een zonnebrand special voor je gezicht. Love it! Ik gebruikte voorheen ééntje van Balea, maar ik denk dat ik deze stiekem nog een beetje fijner vind. De tube met klik-dop vind ik makkelijk in gebruik en het formaat is top. Scheelt weer een beetje ‘gedoe’ als je vieze/plakkerige handen hebt. Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch is niet te groot, waardoor je ‘m makkelijk nog even snel in je tas kan gooien, maar groot genoeg om er even mee vooruit te kunnen. De crème smeert goed uit, trekt in als een trein en laat geen witte waas achter. Voor mij de belangrijkste punten waar ik op let. Naast dat de crème mijn huid goed beschermd, maar dat lijkt me vanzelfsprekend.

Ik was ontzettend benieuwd of ik na gebruik van de crème helemaal niet meer zou glimmen. Helaas is dat niet het geval. Dat is toch gewoon iets wat bij mijn huid hoort, en dat heb ik inmiddels ook geaccepteerd. Wat ik wel heel erg fijn vind is dat het glimmen niet toeneemt wanneer ik de crème heb aangebracht. Daar doe ik het voor!

Al met al ben ik heel tevreden. Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch ruikt lekker, werkt makkelijk en fijn en beschermt mijn huid goed. Mijn huid kan er goed tegen en gaat niet meer glimmen dan normaal. Jep, ik ben fan!

Prijs en verkrijgbaarheid

Vichy is enkel te koop in apotheken en online. De prijzen kunnen variëren, maar bij Vitazita is Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch nu in de aanbieding voor € 10,59,- Ik raad je aan om dus even op internet te kijken waar het op dat moment het meest voordelig is 😉