• 01/07/2022

Je hebt het al kunnen lezen, de laatste tijd ben ik namelijk veel meer bezig met huidverzorging. En omdat ik steeds meer waarde hecht aan een rustige en zuivere huid ben ik altijd op zoek naar producten die mij daarbij kunnen helpen. De afgelopen tijd heb ik de Vichy normaderm Hyaluspot crème geprobeerd en vandaag vertel ik je over mijn ervaring hiermee.

Een paar maanden geleden gooide ik het roer om. Er moest iets gebeuren met mijn huid en de verzorging hiervan. Mijn was onzuiver, maar vooral onrustig. Veel puistjes en ook grote ontstekingen waren aan de orde van de dag. Ik werd er echt een beetje ongelukkig van. Ik werd me ook steeds bewuster van het feit dat het voor een deel te maken had met mijn voeding. Dus ook op gebied van mijn voeding deed ik wat aanpassingen.

Omdat je huid niet binnen een week van onzuiver naar zuiver zal transformeren besloot ik op zoek te gaan naar producten die mijn onzuiverheden aan zou pakken. Door goede verhalen kwam ik uit bij de Kiehl’s blemish control, super spul! Omdat dit product vrij duur is, was ik benieuwd of er goedkopere alternatieven waren.

Niet veel later werd ik benaderd door Vichy met de vraag of ik een dagcrème zou willen testen. Na wat research bleek dat dit product perfect aansluit op mijn huid. Let’s give it a try!

Toen ik het product binnenkreeg dacht ik meteen “is dít een dagcrème? In zo’n kleine tube”?. Vond het meer weghebben van een spot-on product, vandaar ook de naam ‘Hyaluspot’. Na wat googlen kwam ik weer op de site van Vichy, waarop staat : “Wanneer puistjes opkomen tweemaal daags direct aanbrengen met behulp van de applicator”. Dit product staat wel onder de categorie ‘dagcrème’, en dat maakt het ook een beetje verwarrend naar mijn idee.

Zeker nadat ik dit product tegenkwam op de site van Vichy wist ik het zeker; dit is niet wat ik ervan verwacht had. Een dagcrème uit dezelfde lijn die naar mijn idee beter aansluit is deze: Dagcreme voor de vette huid | Vichy Normaderm anti-onzuiverheden.

Het product
De Hyaluspot zit in een kleine tube en bevat 15ml. Het heeft een gel substantie en is gemakkelijk aan te brengen door middel van een applicator.

De werking
Dit is wat Vichy zegt over de Hyaluspot : Hoe werkt Hyaluspot crème tegen puistjes?
Het hyaluronzuur vormt een onzichtbaar laagje aan het huidoppervlak, dat zorgt dat het puistje niet opnieuw met bacteriën besmet wordt. Dieper in de huid wordt het puistje behandeld met LHA en Salicylzuur, twee belangrijke dermatologische werkstoffen.

Een product dat ideaal is voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Prikt niet, werkt niet agressief op de huid.

Na 2 uur zijn de bacteriën verantwoordelijk voor het puistje uitgeschakeld. Binnen 48 uur verdwijnt het puistje zichtbaar, zonder sporen achter te laten.

Mijn mening
Ik heb gemengde gevoelens bij dit product. Deels door het product, maar ook deels doordat ik andere verwachtingen had. Naar mijn idee klopt de omschrijving niet helemaal bij het type product. Ik vind dat je dit product geen dagcrème kunt noemen, maar dat het echt om een spot-on product gaat. Door diverse reviews waarin staat dat het je huid droog maakt heb ik ervoor gekozen om dit product ook alleen plaatselijk aan te brengen. Toch kan ik helaas niet zeggen dat het heel veel heeft gedaan voor mijn huid. Mijn puistjes werden niet minder, en ook had ik niet echt het gevoel dat ze minder dik, rood, of pijnlijk waren.

Toch heb ik ook hele positieve reviews gelezen over dit product. Dus wellicht werkt het voor jou wel! Mijn mening is natuurlijk persoonlijk en gebaseerd op mijn eigen ervaring. Misschien heb jij er wel baat bij 🙂

Prijs en verkrijgbaarheid
Vichy Normaderm Hyaluspot is online te koop, maar ook in diverse apotheken. Als je benieuwd bent naar een verkooppunt bij jou in de buurt raad ik je aan om even op de site van Vichy te kijken. Voor dit product betaal je € 13,40.