• 01/07/2022

Nu we dan eindelijk het seizoen ingaan van meer zon en langere dagen pas ik ook mijn producten daarop aan. In de lente wil ik namelijk frisse geuren die mijn zintuigen prikkelen en zorgen voor een instant boost. Als je ook zoiets zoekt én gek bent op citrusgeuren raad ik je aan om even deze review te bekijken. Ik ben namelijk fan van deze 2 producten uit de Citrus lijn van Weleda. Namelijk de hydraterende bodylotion en verfrissingsdouche douchegel.

In de herfst en winter gebruik ik graag producten voor mijn lichaam met warme en/of kruidige geuren. Dan heb ik gewoon zin in producten met vleugje kaneel, of andere warme geurtjes. Maar nu de lente is aangebroken kom ik eindelijk uit mijn winterslaap en krijg ik weer zin in fruitig/frisse geurtjes die mij echt een boost geven tijdens het douchen en daarna.

Kort geleden kreeg ik deze 2 producten opgestuurd en sinds het moment dat we mochten genieten van een aantal zonnige dagen kreeg ik meteen zin om met deze producten aan de slag te gaan. Voor mij was dit tevens een allereerste kennismaking met het merk Weleda. Dubbel feest dus!

Weleda – in harmonie met mens en natuur 


Citrus Verfrissingsdouche

Dit zegt Weleda : Geef je lichaam nieuwe energie met Citrus Verfrissingsdouche. De geur van pure etherische oliën van o.a. citroen en sinaasappel zorgen voor een opwekkende douche-ervaring. Citrus Verfrissingsdouche is een milde crèmedouche die je lichaam reinigt, verzorgt en helpt beschermen tegen uitdrogen. Na het douchen voelt je huid aangenaam zacht en soepel aan.

De douchegel is wit van kleur en heeft een vrij dunne textuur. De citroengeur is vrij aanwezig, dus hier moet je wel van houden. I do, en daarom ben ik ook zo dol op deze geur. Naast de aanwezige citroengeur meen ik ook iets ‘kruidigs’ te ruiken. Wanneer ik deze gebruik tijdens mijn dagelijkse douchebeurt krijg ik meteen een oppepper. Zeker wanneer ik hiermee in de ochtend onder de douche stap. Het prikkelt mijn zintuigen en geeft me echt een boost. Het perfecte geurtje voor lente en zomer als je het mij vraagt. Dat deze Citrus Verfrissingsdouche in een tube zit is ook wel erg prettig. Zeker als het einde nadert, kun je er gemakkelijk nog de laatste restjes uithalen.

Ingrediënten : (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citral*. *from natural essential oils

Citrus Hydraterende Bodylotion

Dit zegt Weleda : Citrus Hydraterende Bodylotion verkoelt en hydrateert.
Ingrediënten zoals biologische aloë vera, kokosolie en sesamolie zorgen voor een gehydrateerde, frisse huid – ook na het zonnen. De geur van zongerijpte citroe­nen stimuleert lichaam en geest.

Hoewel ik niet zo vaak smeer als dat ik zou willen ben ik heel blij met deze nieuwe aanwinst. In de lente en zomer heb ik niet perse een body butter nodig, mijn huid is dan namelijk niet mega droog. Een fijne bodylotion is dan al voldoende. Deze hydraterende bodylotion is eveneens wit van kleur en heeft een – voor een bodylotion – normale textuur. Niet te dik, en niet te dun. Met een handige pompflacon kun je ook nog makkelijk doseren, ideaal wanneer je glibberige handjes hebt. Dan hoef je in ieder geval niet te stuntelen 😉 De geur hiervan is exact hetzelfde als die van de citrus verfrissingsdouche. Lekker friszuur een tikkeltje kruidig. Jep, I like it!

Ingrediënten : Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Fragrance (Parfum)*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate SE, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Carrageenan, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. *verkregen uit natuurlijke etherische olie


Ingrediënten onder de loep

De parfum die toegevoegd is aan deze producten bestaat uit puur natuurlijke essentiële oliën. Dit maakt de producten ook erg geschrikt voor een gevoelige huid.

Boven : verfrissingsdouche
Onder : bodylotion

  • Sesam zaad olie : Deze olie bevat veel basis omega 6 vetzuur. Deze essentiële olie is belangrijk voor het lichaam. Het lichaam neemt in noodgevallen andere vetzuren op maar geeft de voorkeur aan basis omega 6, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
  • Glycerine : In beide producten zit Glycerine verwerkt. Dit bestanddeel beschermt de huid en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en vocht vasthoudt.
  • Magnesium Aluminium Silicate : Magnesium Aluminum Silicate is een minerale, witte kleisoort. In producten zoals crèmes, wordt de kleisoort toegevoegd als anti-klontermiddel, verdikkingsmiddel, maar ook als emulgator.

Van deze ingrediëntenlijst word ik blij! Ik zie een heleboel verzorgende ingrediënten en zelfs het parfum is van natuurlijke oorsprong. Er is gebruik gemaakt van diverse verzorgende oliën zoals sesamzaad olie, kokosolie, olijfolie, maar ook shea boter.