• 01/07/2022

Een goede mascara vinden is zo makkelijk nog niet. Er is niet voor niets zoveel keuze op mascara gebied. Het is eigenlijk net als in de liefde… Soms is het liefde op het eerste gezicht, maar soms moet je nog even aan elkaar wennen. Uiteindelijk gaat het erom dat je het goed met elkaar kunt vinden, toch? Vandaag heb ik weer eens een stapelreview voor jullie waarin ik 3 kanshebbers met jullie bespreek. Was het ‘love at first sight’ of was het ‘eens maar nooit weer’?

Ik heb in mijn leven al heel wat mascara’s versleten. Tegenwoordig ben ik er ook heel makkelijk in. Bevalt een mascara niet, dan gaat ie vrij snel de deur uit. Althans, ik maak er meestal een vriendinnetje blij mee 😉 Nu heb ik ook het geluk dat ik regelmatig eens wat mag testen, dus dat maakt de zoektocht naar dè perfecte mascara een stukje makkelijker. Ik heb namelijk een aantal eisen als het gaat om mascara. Zo ben ik persoonlijk geen fan van waterproof mascara, dit vind ik altijd zo rot om te verwijderen! Ik ben namelijk echt geen fan van make-up removers op oliebasis, en met waterproof make-up ontkom je er niet aan.. Daarnaast gebruik ik graag mascara’s met siliconen borsteltjes omdat ik die meestal het fijnste vind om mee te werken. Ook niet geheel onbelangrijk : een mascara moet in mijn ogen snel het gewenste effect kunnen bereiken. In de ochtend heb ik haast, dus als ik snel mijn make-up kan doen is dat heel fijn!

Essence – Instant Volume Boost € 2,99

Mijn grootste favoriet op dit moment is er één van Essence. Namelijk de I Love extreme, de roze variant. Deze heeft een siliconenborsteltje, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Deze Instant Volume Boost van Essence heeft een normaal borsteltje met borstelharen. Ik was ontzettend benieuwd of deze in de buurt kwam van mijn huidige favoriet, dat begrijp je wel 😉 Het resultaat wat ik hiermee bereik vind ik mooi, maar net een tikkeltje minder dan mijn huidige favoriet. Ik heb ook net wat langer nodig om het gewenste effect te creëeren. Hierdoor kan ik de mascara wel makkelijk opbouwen naar het gewenste resultaat en krijg ik niet zo snel last van te ‘dikke’ wimpers of spinnenpoten. Voor mij wel een groot pluspunt! Mijn wimpers worden iets langer en krijgen iets meer volume, maar het is voor mij geen ‘wow-effect’.

Max Factor – Lash Crown € 16,99

Een mascara met een wel heel bijzonder borsteltje. Ik moest even goed kijken hoe ik hiermee te werk moest gaan, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf. Met het gekke ‘bolletje’ aan het uiteinde kun je heel makkelijke je binnenste en buitenste wimperhaartjes van een laagje mascara voorzien. Zonder te knoeien, ook belangrijk 😉 Scheelt een doosje wattenstaafjes op jaarbasis, hihi. Bij de Lash Crown mascara heb ik wel even een laag of 2 nodig voor het gewenste resultaat, maar dat vind ik niet erg. Het resultaat is namelijk heel mooi. Ik krijg lange en hele volle wimpers. Aan elkaar geplakte wimpers is met deze mascara haast onmogelijk. Het borsteltje zorgt voor separatie zonder klontjes. Voor mij was deze mascara ook erg fijn om mee te werken.

Rimmel London – Wonder’fully Real € 14,99

Dan de Wonder’fully Real mascara van Rimmel London. Op de vormgeving ben ik meteen verliefd. Tja, roze en Nina.. Match! Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat voor effect ik hiermee kan creëren. Ik heb namelijk meerdere positieve reviews gelezen en had dan ook vrij hoge verwachtingen hiervan. Helaas zijn deze niet helemaal waargemaakt.. Ik vond dat er erg veel product van het borsteltje af komt. Eigenlijk een beetje teveel want voordat ik mijn wimpers ‘goed had gedaan’ zat er al teveel product. Ik kreeg snel aan elkaar geplakte wimpers wat ik niet zo mooi vind. Dit verwijderen is nauwelijks te doen, tenzij je je hele ooglook verwijdert. Voor mij dus helaas geen toppertje. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk! Deze mascara kan voor jou misschien wel heel fijn werken en het gewenste resultaat geven.

Mijn mening

Mijn grote favoriet is de Lash Crown mascara van Max Factor. Hiermee kan ik gemakkelijk het gewenste resultaat bereiken zonder te knoeien en teveel product op mijn wimpers. Het ietwat gekke bolletje aan de bovenkant is ideaal om precies te werk te gaan bij kleine en korte wimperhaartjes. Met 2 laagjes heb ik volume en lengte. Op een goede 2e plek komt Essence. Deze werkt ook heel fijn en is makkelijk op te bouwen. En niet geheel onbelangrijk : deze mascara kost slechts een fractie van de andere 2 😉 Qua effect op mijn wimpers vind ik Essence en Rimmel London vergelijkbaar, maar qua gebruik heeft Essence toch wel een streepje voor.