• 01/07/2022

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Voordat je het weet is je baby er al. Daarom is het belangrijk om al na te gaan denken hoe jij de babykamer wilt inrichten. Hier lees je tips zodat jouw baby binnenkort kan opgroeien in een mooie babykamer.

Raamdecoratie

Een baby is erg gevoelig en heeft veel slaap nodig. Zorg daarom dat je verduisterende raamdecoratie plaatst in de slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor horizontale jaloezieën of aluminium jaloezieën. Een voordeel van jaloezieën is dat het makkelijk te openen is. Dit is handig als jij jouw baby vasthoudt. Tevens is het makkelijk schoon te maken en kan de kleine er niet bij als hij over de grond kruipt. Er zijn ook verduisterende gordijnen en rolgordijnen verkrijgbaar.

Verf of behang

Kies van tevoren een stijl waarin jij jouw babykamer wilt inrichten. Dan kan jij de keuze van verf of behang hierop aanpassen. Het is gemakkelijker om zelf de muren te verven, maar ook behang kan een goede keuze zijn. Als je kind dan onverhoopt op de muren tekent, kun je het behang gemakkelijker verwijderen. Zorg er voor het verven of behangen altijd voor dat de muren helemaal schoon en vetvrij zijn.

Isoleren

Zorg ervoor dat de kamer goed geïsoleerd is, zodat de kleine geen last heeft van tocht. Zijn er veel kieren en naden? Maak de plekken dan dicht met kit of isolatiestrips. Onder de deur kan ook veel tocht door komen. Hier kan je een deurstopper of deurstrip plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat je de kamer goed kunt ventileren en verwarmen. Je baby moet voldoende frisse zuurstof krijgen en het niet te koud krijgen. Plaats het bedje van je baby niet te dichtbij de verwarming.

Elektriciteit

In het begin is je baby helemaal afhankelijk van jou, maar voordat je het weet gaat je baby al kruipen en wandelen. Daarom is het belangrijk dat je baby niet bij de elektrische spullen kan. Je kunt stopcontacten dichtmaken met speciale afsluiters voor kinderen. Zo voorkom je dat je kindje met zijn vingers aan het stopcontact gaat zitten. Zorg er ook voor dat er geen losse kabels in de kamer zijn. Deze kan je bijvoorbeeld in kabelgoten plaatsen, zodat ze niet in het zicht zijn. Kies bij lampen vooral voor lampen die hoog opgehangen worden.

Naast deze dingen moet je natuurlijk ook meubels aanschaffen voor de kinderkamer. Gebruik hierbij je gekozen stijl als richtlijn.