• 01/07/2022

Dat ik een echte dierenvriend ben is jullie vast wel bekend. En dat ik graag foto’s maak ook 😉 Twee redenen om eens een bezoekje te brengen aan Klein Costa Rica, dit is een tropische vlindertuin in Noord-Brabant. Hoe ik dit heb ervaren lees je vandaag! Inclusief een heleboel foto’s van prachtige vlinders.

Het stond al een tijdje op de planning : een bezoekje aan Klein Costa Rica. Ik had hier via via een aantal positieve dingen over gehoord, dus mijn interesse was gewekt. Nooit eerder heb ik een vlindertuin bezocht, dus het werd hoog tijd. Kon ik meteen even oefenen met mijn nieuwe camera. Vorige week hadden mijn vriend en ik nog lekker vakantie, dus we konden eindelijk de daad bij het woord voegen. Let’s go!

Tropische vlindertuin – Klein Costa Rica

In het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa, een tropische vlindertuin van 880m². Naast tropische planten en bloemen leven er ook reptielen, vogels, vissen, schildpadden en natuurlijk vlinders. Sluit je ogen en je waant op een tropische bestemming 😉 De temperatuur in de kas is aangenaam. Een bezoekje is leuk voor jong en oud. Je kijkt je ogen uit en verbaasd je over de schoonheid van de meest prachtige vlinders.

Mocht je het leuk vinden kun je er ook voor kiezen om een rondleiding erbij te boeken waardoor je er meteen een educatief uitje van maakt. Tijdens deze rondleiding word je in een kleine groep meegenomen door de vlindertuin en kom je meer te weten over het leven van de vlinders, de vogels, de reptielen en de vissen. Naast zo’n rondleiding is het ook mogelijk om je kinderfeestje te houden bij Klein Costa Rica, maar ook bijvoorbeeld een trouwreportage of workshop macrofotografie. De tropische vlindertuin Klein Costa Rica is dus enorm veelzijdig en niet ‘enkel’ een plek om naar vlinders te kijken.

Op de website van Klein Costa Rica vind je alle informatie over diverse activiteiten en andere praktische zaken.

Als je binnenkomt dan heb je vrij grote ruimte waar je lekker kunt zitten onder het genot van een hapje en een drankje. Het ziet er allemaal netjes en schoon uit. De prijzen zijn ook dik in orde.

Buiten regende het, maar binnen waan je je echt in één of ander tropische bestemming.

In deze kast hingen een heleboel poppen, klaar om uit te komen. Hoewel ik vlinders echt prachtig vind, kan ik dat helaas niet zeggen over poppen. De schoonheid komt later, zullen we maar zeggen 😉

Mag ik even een moment stilte voor de kwaliteit foto’s die mijn camera maakt?

Omdat passiebloemen gewoon heel mooi zijn!

Alle vogels die je kunt vinden bij Klein Costa Rica. Ik heb ze niet allemaal gespot, maar vooral een hele hoop Lori’s. Wat zijn het toch prachtige beestjes.

Wat voor vlinders ik nu allemaal op de foto heb gezet kan ik je helaas niet vertellen 😉 Enkel dat ze allemaal heel erg bijzonder en fotogeniek zijn hihi.

Een beetje ‘beschadigd’, maar alsnog erg mooi!

Een hele hoop schelpen.

Het zag er overal erg netjes en verzorgd uit. Niks op aan te merken!

Daar zijn ze, de Lori’s. En nieuwsgierig dat ze waren 🙂 Super leuk om te zien!

Kun je nagaan dat dit slechts een kleine selectie is van alle vlinders 😉 Ik kreeg ze helaas niet allemaal op de foto.

Ieuw! Pas toen ik goed keek zag ik het overal bewegen. Het stikte van de rupsen! Ik weet niet, maar ik heb het er niet op, haha.

De loopbrug, een leuk extraatje in Klein Costa Rica. Vanaf hierboven kon je de leguaan ook mooi zien zitten.

Mijn mening

Zoals in het begin al aangaf had ik een aantal positieve dingen gehoord over de tropische vlindertuin Klein Costa Rica. Daarom wilde ik dat graag eens met eigen ogen bekijken. Ook had ik gehoord dat het wel erg klein is… En daar kan ik me wel bij aansluiten. ‘Gelukkig’ stapte ik ook al een beetje met die gedachte naar binnen, dus dat het inderdaad niet heel groot was, was voor mij geen enorme teleurstelling. Ik stapte de vlindertuin in en keek mijn ogen uit. De meest prachtige exemplaren vliegen je om de oren, echt zo mooi. Ik vond het erg leuk om dit eens van dichtbij mee te maken en zoveel mogelijk vast te leggen. Dit bleek nog niet zo makkelijk want sommige vlinders waren extreem beweeglijk en zaten geen moment stil 😉

Ik denk dat we in totaal een uurtje hebben rond gelopen. Toen waren we er inmiddels ook wel doorheen. Naast vlinders hebben we ook wat andere dieren gespot, zoals baardagamen, vissen, schildpadden, diverse vogels en een leguaan. Er is genoeg te zien, maar het is wel kleinschalig. Je bent geen hele middag zoet als je hier naartoe gaat.

De entreeprijs van € 8,50 vonden we een beetje aan de hoge kant eigenlijk. Vooral omdat het wat aan de kleine kant is. Maar goed, daar tegenover staat wel dat het er allemaal verzorgd uitziet, zowel in de vlindertuin als in het zitgedeelte en bij de toiletten. Mocht je toevallig in de buurt zijn/wonen is het wel leuk om een bezoekje te brengen, maar als je hiervoor 3 uur in de auto zit weet ik niet of het dat wel waard is. Toch ben ik wel positief over mijn bezoek aan de tropische vlindertuin, ik heb mijn ogen uitgekeken daar!

Praktische info

Klein Costa Rica
Ploegstraat 68a
5712 RL Someren

Ma gesloten
Di gesloten
Wo 10.00 – 17.00 uur
Do 10.00 – 17.00 uur
Vr 10.00 – 17.00 uur
Za 10.00 – 18.00 uur
Zo 10.00 – 18.00 uur