• October 18, 2021

Samenwonen, hartstikke leuk! Je slaapt niet alleen, wordt naast iemand wakker. Er is iemand als je thuiskomt, je kunt samen koken en dergelijke. Maar toch is het niet alleen maar één grote, roze wolk. Er zijn van die dingen die niemand je vertelt als je gaat samenwonen. Vandaag vertel ik ze!  5dingensamenwonen


Niets is veilig!
Koop je lekker een blikje drinken, zakje chips of een reep chocolade. Die beland in de kast, met de gedachte “die pak ik van de week, wanneer ik er zin in heb”. Nou, mooi niet! Tegen de tijd dat jij met cravings richting de kast loopt staat je vriend lachend achter je. “Ehm, schatje. Die heb ik gisteren gepakt… Maar, ik haal morgen wel een nieuwe voor je”. “Morgen? Wat heb ik aan morgen, ik wilde nu een reep chocolade..” Zo gaat dat dus, met een man een huis…

Je scheergel gaat er ‘ineens’ heel hard doorheen
Je bent niet ineens veranderd in één of ander harig monster, maar op vreemde wijze is je bus scheergel telkens wel snel leeg. Tot je hem ‘betrapt’. Je komt de badkamer in waar meneer zich aan het scheren is. Mét roze scheergel op zijn wangen. “Hey, is dat mijn scheergel”?! “Ja, deze ruikt zo lekker”. Pfff, haha.

Verschuivingen in huishoudelijke taken
Mijn eerst ‘oh zo nette’ vriend is soms toch wel iets minder netjes aan het worden. Hier hebben we afgesproken dat ik de was op me neem. Wat vervolgens betekend dat meneer vooral niet gaat wassen, want “dat was toch jouw taak”. Situatieschets : hij is vrij en zit op de bank, ik heb 8 uur gewerkt.

What’s that smell?!
Mannen zijn soms net varkens. Ze maken de hele dag door geluiden, van boven én onder. En die geur die daarbij komt kijken. Ruikt niet bepaald naar roosjes, kan ik je vertellen. Toch ‘fijn’, dat ze zich blijkbaar zo op z’n gemak voelen bij ons…

Deken-gevecht
Stel je voor, je hebt een deken van 2.20 bij 2.40 en nog is het vechten om de deken. Dat is toch te gek voor woorden? Komt waarschijnlijk doordat mijn vriend van die aparte gewoontes heeft. Zijn rug moet helemaal ingestopt zijn als hij op zijn zij ligt. Zo niet, dan draait ie maar weer om. Dus als ik me een keer omdraai is zijn rug bloot, oeps!

Goede tijden slechte tijden is er niet meer bij
Dat mijn vriend geen fan van GTST is, wist ik al lang. Maar dat ik hierdoor mijn ‘geliefde’ serie niet meer kan volgen is toch wel een domper. Nou ja, ik kan uiteraard – heel gezellig – op de slaapkamer gaan zitten in mijn uppie… Leuk!

Dit waren mijn 5 punten die niemand je vertelt als je gaat samenwonen. Maar weet je wat? Ook al wist ik dit allemaal van te voren, dan wilde ik alsnog samenwonen. Want het is heerlijk! Gewoon het veilige gevoel, dat er altijd iemand is. Daar kan niks tegenop. Als het aan mij ligt wonen wij voor de rest van ons leven samen. Samen met onze kleine dierentuin.


(Door een goed oplettende lezers ben ik erop geattendeerd dat het niet om 5, maar zelfs 6 puntjes gaat. Foutje, bedankt hihi)

Wat heb jij geleerd door samenwonen? 

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

1