• October 18, 2021

Dat de herfst nu toch echt gearriveerd is blijkt wel aan de lage temperaturen. De dagen zijn korter en het weer is vaak grauw en somber. Bij sommige van ons is de herfstdip in aantocht. In plaats van onszelf op te sluiten en te gaan zitten sippen kunnen veel beter actie ondernemen en er het beste van maken, toch?!

dsc02214-01.jpeg

Herfstdip, move over! Het is tijd om ons te verzetten en te laten zien dat we er lekker niet aan toegeven 😉 Ook ik heb de neiging om in een sombere stemming te komen – en te blijven – wanneer de herfst in zicht komt. De zonnige dagen worden minder en minder, maar waar ik vooral ‘last’ van heb is het weer. Ik ben een ontzettende koukleum en heb dus ook echt een hekel aan deze lage temperaturen. Ook verander ik in de herfst en winter toch een beetje in een huismus, hihi. Herkenbaar?

In dit artikel noem ik 7 dingen die de herfst een stukje aangenamer maken. Als je weer eens zo’n dipje voelt opkomen lees dan eens dit artikel. Deze dingen maken het voor mij namelijk toch een heel stuk minder erg. Want eerlijk is eerlijk, ook de herfst zijn charmes.

1. Netflix & chill

Tja, moet ik dit nog uitleggen?! Als het regent, dan is er Netflix. Als het te koud is om de straat op te gaan, dan is er Netflix. Kortom: Netflix is er altijd voor je 🙂 Hoe lekker is het als je ’s avonds al vroeg in bed ligt en nog een aantal afleveringen van je favoriete serie kunt kijken?! In de herfst is dit tafereeltje extra genieten.

2. Tea is always a good idea

In de koudere maanden gaan er liters thee doorheen, heerlijk. Ik kan echt genieten van een warm kopje thee, vooral als ik het koud heb. Wat dus héél vaak is..

3. Kleed je huis gezellig aan!

Ik ben niet mega veel bezig met mijn interieur, maar vind het wel erg leuk om zo af en toe eens wat veranderingen toe te passen. In de herfst haal ik weer wat ‘herfstige’ accessoires uit de schuur en kleed ik het huis weer gezellig aan. Ook heb ik onlangs een aantal schattige pompoenen in huis gehaald, gewoon voor de leuk. Kaarsjes aan en genieten maar.

dsc02132-01.jpeg

4. Zoek je foto’s uit en maak een fotoboek

dsc02201-01.jpeg

dsc02207-01.jpeg

Dat is precies wat ik onlangs heb gedaan. Ik maak enorm veel foto’s. Van mijn hond, van mijn vriend en mij, van ‘blogdingetjes’, maar ook van dagjes weg. Ontzettend zonde – en saai – dat deze oneindig op je harde schijf blijven staan. Druk eens wat foto’s af en/of maak een fotoboek. Tegenwoordig kun je zelfs via een hele makkelijke app van Albelli altijd en overal een fotoboek samenstellen. Wat ik hier makkelijk aan vond was dat ik zelfs kon kiezen vanaf mijn Facebookpagina,  maar ook bijvoorbeeld Instagram of Dropbox. Je hebt weliswaar minder opties als via de gewone weg, maar alsnog kun je er een hoop leuks van maken!

Zo kun je bijvoorbeeld foto’s af laten drukken in Polaroid stijl, hoe leuk!

5. Lak je nagels in de mooiste herfstkleurtjes

Ladies, het mag weer hoor! Alle kleuren die passen bij dit seizoen mogen weer onder het stof vandaan en op je nagels. Eerlijk?! Ik kijk eigenlijk niet zozeer naar seizoen. Ik lak mijn nagels gewoon met de kleur waar ik op dat moment zin in heb 😉 En als dat nu toevallig een mooie berry tint is… Why not!

6. Stel alvast een verlanglijstje samen voor de feestdagen

Misschien moet je er nog even niet aan denken, maar hey. Ook de feestdagen komen dichterbij! Grote kans dat je deze dagen doorbrengt met familie en er dus ook weer wordt nagedacht over de nodige cadeautjes. Vaak heb je meer ideeën dan geld, maar als je een lijstje moet maken kun je meestal niks bedenken, toch? Goed idee om hier lekker vroeg mee te beginnen 😉

7. Mest je kledingkast uit

Kortgeleden heb ik een dagje op de rommelmarkt gestaan dus dit was een goede reden om mijn kledingkast eens flink onder handen te nemen. Wat een opluchting! De kast is een stuk leger en overzichtelijker en alles wat ik nooit droeg is weg. En weet je, ik mis tot nu toe nog niks hoor… Zeker met dit suffe en saaie weer is het geen straf om lekker binnen te blijven en je kledingkast een opruimbeurt te geven.

dsc02131-01.jpeg


Nu ben ik stiekem wel benieuwd wat jij doet om de herfst door te komen!
Tell me 😉

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – YouTube |
* dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

0