• October 19, 2021

Als je jong bent verlang je ernaar om volwassen te zijn. Dat je een baan hebt, zelf geld verdient en op jezelf woont. Maar als je eenmaal op het punt bent beland dat je een ‘grote mensen leventje’ hebt besef je je weer dat je het nog niet zo slecht had vroeger. Er zijn zelfs een aantal dingen van vroeger die ik mis. Vandaag deel ik er 7 met jullie.

Soms denk ik nog weleens terug aan mijn jeugd. Aan de momenten waarop ik geen zorgen had en lekker kind kon zijn. Dat je niet zo stilstaat bij wat er allemaal in de wereld gebeurd. Maar dat je je vooral druk maakt om je speelgoed en waar je je favoriete knuffel hebt gelaten. Tijden veranderen! Er komt een moment dat je op je eigen benen moet staan en het alleen moet gaan doen. Nu geniet er wel van, het op mezelf wonen en verantwoordelijkheid hebben, maar soms… Soms dan zijn er nog wel van die dingen die ik mis!

‘Hotel mama’

Ik weet niet of ik dit puntje nog moet toelichten..? Als ik bij mijn ouders ben word ik altijd lekker verwend. Dan gaan we uiteten of krijg ik mijn lievelingskostje voorgeschoteld. Op de bank, als ik zou willen 🙂 Bij mijn ouders hoef ik geen huishouden te doen, maar kan ik gewoon lekker chillen en genieten. Zo fijn! En vroeger, toen was dat altijd zo. Maar je weet, wat ze zeggen is zó waar. “Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is”.

Verzorgd worden als je ziek bent

Ziek zijn sucks. Dat is een feit. Maar als kind word je altijd zo lekker verzorgd. Thee, een kruik en allerlei andere benodigdheden worden aangesleept. Dat maakt dat vervelende griepje toch een stukje draaglijker. Als je eenmaal op jezelf woont dan is er niemand die je zo vertroeteld als vroeger toen je nog klein was.

“Als het van mama niet mag, vraag ik het stiekem aan papa”

Oeps! Ik biecht op… Als ik in de supermarkt was en iets wilde hebben liep ik meteen naar mijn moeder. Zei ze ‘nee’ wist ik gelijk wat mij te doen stond. Snel richting papa, want misschien mag het van hem wel 😉 Succes gegarandeerd!

Niet hoeven koken

Iedere avond een warme maaltijd op tafel. Elke dag weer. Dit mis ik nog iedere dag. Hoewel ik wel een beetje kan koken vind ik het toch vele malen beter om lekker aan te kunnen schuiven. Niets gaat boven het eten van je ouders, althans, dat geldt voor mij. Als je het zelf maakt smaakt het toch nét anders!

Snel nieuwe vrienden maken

Ik denk dat het wel herkenbaar is, en juist daarom noem ik dit puntje ook in dit artikel. Als je jong bent maak je snel nieuwe vrienden, zo gaat dat nu eenmaal. Dat niet al die ‘vriendschappen’ even hecht zijn, is weer een ander verhaal. Als je volwassen bent is het lastiger om nieuwe vriendschappen te maken. Je komt een stuk moeilijker ergens tussen, lijkt het soms. Ergens vind ik dit wel jammer..

Het worstje bij de slager

Op de vraag “lus jij een worstje” zei ik geen ‘nee’. Dat hoorde er gewoon bij wanneer wij boodschappen gingen doen 😉 Om vervolgens je moeder te horen zeggen “wat zeg je dan”? Hahahaha!

‘Woensdagmiddag activiteiten’

Ik weet het nog goed, vaste prik op woensdag. Dan ging ik vaak bij mijn tante op bezoek om dan met mijn nichtje en neefje naar de markt te gaan. Als we geluk hadden mochten we een zakje snoep uitzoeken. Ook gingen we dan naar de bibliotheek. Boekjes lezen, en vervolgens in de rij staan om de boeken te laten scannen. Nu gaat dit heel makkelijk en kun je dat gewoon zelf doen. Vroeger, dat waren nog eens tijden…


Welke dingen mis jij van vroeger?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest

0