• October 18, 2021

I know..  Je kunt het leven het beste op een positieve manier benaderen, bladiebla.. Maar soms, dan is het gewoon lekker om even een potje te klagen en alles eruit te gooien. Frustraties, opgekropte irritaties en ga zo maar door. Even een beetje zeuren en er achteraf om lachen 😉 Dat is precies wat ik vandaag ga doen in dit artikel. Ik wil het namelijk hebben over 8 dingen waar ik echt een hekel aan heb, en jij waarschijnlijk ook.

Het leven is nou eenmaal niet rozengeur en maneschijn. Soms zitten dingen tegen, voel je je klote of ben je chagrijnig. That’s life, en dat is ook helemaal oké. Je kunt wel alles gaan relativeren, maar soms is het ook gewoon lekker om het er allemaal even uit te gooien. In zo’n geval vind ik het wel fijn om het op te schrijven zodat ik het later nog eens terug kan lezen. Dan denk ik vaak achteraf “jeetje, heb ik me hier nu zo druk over gemaakt”?

Wachten op een nieuw seizoen van je favoriete serie

Ja jongens, dit is echt heel erg hoor! Zit je helemaal in je favoriete serie, is ie ineens afgelopen! En vaak is het nog maar de vraag óf er een vervolg komt. Hoe moet je nu verder met je leven dan?! Oké, dit klinkt allemaal ontzettend dramatisch, maar zo heb ik me regelmatig gevoeld. Op dit moment ben ik zelfs nog aan het wachten op een nieuw seizoen van ‘Orange is the new black’ of wat dacht je van ‘Atypical’… Ik wil doooorrrr!

Planten die doodgaan

Voor mijn hond kan ik heel goed zorgen, maar voor sommige planten kennelijk niet. Ik geef ze braaf water, maar toch houden ze niet allemaal stand. Ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar soms is het wel enorm frustrerend hoor! Dan zie ik weer allemaal verlepte bladeren of hangen ze er mega treurig bij. Wie heeft de gouden tip? Let me know 😉

De wasmand waar geen einde aan lijkt te komen

Is dit herkenbaar? Denk je eerst trots “oh, ik heb de hele was weggewerkt” en dan ligt er de volgende dag alweer een berg kleding in de wasmand. Zucht. En het vervelende is ook nog dat we hier thuis hebben afgesproken dat ik het wassen voor mijn rekening neem. En dat vind ik ook niet zo erg, want je haalt de wasmand leeg, propt de wasmachine vol, wasmiddel erbij en de rest gaat ‘vanzelf’. Maar dan komt het ergste nog, het opvouwen en opruimen van de was. De horror! Misschien is het wel tijd voor een nieuwe wasmand, zou dat schelen..?

Make-up eraf halen terwijl ik hartstikke moe ben

Ik ben ontzettend chaotisch en ongestructureerd, maar iets wat ik echt AL-TIJD doe is mijn make-up er afhalen. Hoe dronken of moe ik ook ben. Maar soms heb ik daar zó geen zin in! Dan ben ik echt doodop en het liefste wil ik dan gewoon in mijn bed ploffen en niet meer opstaan. Mijn dagelijkse ritueel aan de wastafel bestaat namelijk ook uit een aantal stappen, dus het is niet ff vlug een doekje erover en klaar. Met de cleanser die ik gebruik heb je namelijk net wat meer tijd nodig…

Regen en kou

Ik ben echt een zomermens. Ik hou van korte mouwen, jurkjes zonder panty’s en lekker weer. Ik vind het heerlijk om op warme dagen op mijn balkon in de zon te liggen en te genieten van het weer. Je begrijpt dat ik met het huidige weer dus echt niet blij ben… Eigenlijk wel wekelijks word ik natgeregend en kom ik weer als een verzopen katje op mijn werk. Hate it! Ik heb echt een hekel aan dat natte en koude weer, brrr. Ik heb het rond deze tijd echt chronisch koud en heb altijd even nodig om weer te ‘ontdooien’. Bleh, doe mij maar voor altijd zomer! Ik zou ervoor tekenen.

Onrecht

In het leven is er veel onrecht. En laat dit nou iets zijn waar ik echt niet tegen kan… Ik heb er echt een hekel aan als ik merk dat mij onterecht te kort wordt gedaan of als ik op een andere manier benadeeld wordt terwijl ik dat niet verdien. Ik kan hier zelfs ontzettend boos om worden, al weet ik vaak wel dat dit helemaal niets oplost. In veel gevallen kun je er namelijk helemaal niks tegen doen. En dát maakt het juist zo vervelend en frustrerend.

Uit bed moeten terwijl ik nog zo lekker lig

In de wintermaanden is het echt een hele opgave op mijn warme bedje te verlaten hoor. Dan ligt ie vaak net wat lekkerder dan in de zomermaanden. In bed is het natuurlijk lekker warm, en buiten mijn bedje niet, hihi. Ook is het natuurlijk nog donker als ik op moet staan en dat maakt het er niet makkelijker op..

Droge lippen, handen, benen, vul maar in

Ook nog iets dat voortkomt uit het seizoen waarin we zitten! De eeuwige droge handen, lippen, en ga zo maar door. Ik kan wel blijven smeren, maar soms lijkt het allemaal niks te helpen. Mijn lippen zijn schraal en voelen trekkerig aan, mijn benen zijn net schuurpapier en ik smeer bij het leven 😉 Het gevoel van droge handen vind ik ook echt verschrikkelijk, brrr. Dat je blijft ‘hangen’ of haken aan een trui of bijvoorbeeld, jakkes!


Waar heb jij nou echt een hekel aan? Houd je vooral niet in 😉

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest
* dit artikel bevat een gesponsorde link

0