• October 20, 2021

Soms heb je van die dagen. Dan zit je gewoon niet lekker in je velletje. Heb je net een drukke week achter de rug, of is er op je werk iets gebeurd waardoor je je zo voelt. Niet prettig, maar helaas horen ook zulke dagen erbij. Maar hoe ga je hier het beste mee om? Vandaag geef ik je 8 tips om je dipje de kop in te drukken!

wpid-abm_1436644957.jpg

Wat ik bij therapie heb geleerd is om deze negatieve gevoelens niet weg te duwen en je ertegen te verzetten. Daarmee los je niets op. Dat wil niet zeggen dat je er teveel in mee moet gaan. Het moet niet de overhand hebben op je hele gemoedstoestand. Erken deze gevoelens en ga dan weer door. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik maar al te goed.

Om het allemaal wat makkelijker te maken wil ik vandaag 8 tips met je delen. Hopelijk kun je hier wat mee en denk je op zo’n dip-dag terug aan mijn tips 🙂

1. Lucht je hart.
Praat met iemand die je vertrouwd over waarom jij op moment niet zo lekker in je vel zit. Dit kan soms lastig voelen, maar vaak lucht het wel op. Even je verhaal doen kan echt wonderen doen.

2. Zoek afleiding.
Natuurlijk kun je nu alleen thuis gaan zitten en jezelf heel zielig vinden, maar ik denk dat het daar niet beter van wordt. Je gedachten verzetten kan juist verademend werken. Even niet denken aan je problemen, maar je aandacht richten op iets anders. Iets leuk wat je misschien kan opvrolijken.

3. Huil.
Ondanks dat ik in het begin zei dat je niet teveel moet toegeven aan je (negatieve) gevoelens is het wel oké om te huilen. Als je huilt kun je er letterlijk even alles uitgooien. Voor mij lucht het vaak wel op om even te huilen. Naar mijn idee is er niets mis met huilen. Dat hoort ook gewoon bij de emoties die we hebben en dat is niets om je voor te schamen.

4. Ga shoppen.
Oké, deze overlapt nummertje 2 wel een beetje. Maar omdat deze tip extreem effectief is wil ik ‘m nog even apart noemen. Eerlijk is eerlijk, ik weet ook wel dat shoppen geen problemen oplost. Maar het kan wel wat doen met je stemming op dat moment. Voel je je even down of neerslachtig, dan kan een nieuw paar schoenen een hele hoop goedmaken 😉

Daarom houden vrouwen van #shoppen! #41magazine
Bron.

5. Ga iets nuttigs doen.
Op zo’n moment staat je hoofd er waarschijnlijk totaal niet naar. Maar het helpt wel, en je bent ook nog goed bezig. Dit zorgt naderhand ook weer voor een fijn gevoel 🙂 Geef je kledingkast een beurt, zoek alle kleding uit die je niet meer draagt en maak hier iemand anders blij mee. Jij blij, en een ander ook blij!

6. Zet een heerlijke film op.
Een zoetsappige romantische comedy die ontzettend voorspelbaar is. Daar houden wij vrouwen toch van?! Of spreek ik nu voor mezelf… Of je zet Magic Mike op, want ik zeg maar zo; een film met Channing is altijd een goed idee.

100 Hot Pictures of Birthday Boy Channing Tatum!: Channing Tatum went shirtless in Dear John. : Channing Tatum posed shirtless for GQ's August 2009 issue.
Bron.

7. Schrijf.
Door te schrijven kun je al je gevoelens op papier zetten en je hoofd wat meer ruimte geven. Voor sommigen werkt schrijven beter dan praten, dus in dat geval is dit ook een prima optie. Soms is het ook verhelderend om dit later weer eens terug te lezen.

8. Maak een happy-list.
In het leven wordt meestal de nadruk op het negatieve gelegd. Helaas, maar wel waar. Zeker op een dag dat je een dipje hebt zie je vaak alleen de negatieve dingen. Er is dan geen beter moment om een lijstje te maken met happy things. Want zonder dat je erbij stilstaat hebben we allemaal een hoop happy momentjes of gebeurtenissen. Koester deze! Heb je iets overwonnen of jezelf overtroffen? Zet dit op het lijstje. Je zult versteld staan van hoeveel dingen er zijn om blij van te worden. Je moet ze ‘alleen’ even zien!

hihappy2


Hopelijk zitten er voor jou tips bij die je kunt toepassen op zo’n dag. Iedereen is anders dus het is soms wat zoeken wat het beste bij je past. Maar voor mij zorgen deze tips wel om mijn dipjes zo kort mogelijk te maken 🙂

Wat doe jij op een baaldag?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0