• October 18, 2021

Bloggers. Er bestaan een hoop vooroordelen. Bijvoorbeeld dat alle bloggers dol zijn op Starbucks en de hele dag yankee candle tarts branden en een grote MAC stash bezitten. Beetje generaliserend, niet 😉 ? Als blogger krijg je dus een hoop opmerkingen naar je hoofd geslingerd. Ik heb er een paar verzameld voor je, herken jij ze…?

opmerkingenbloggers

De wondere wereld van de bloggers. Als je zelf blogt heb je denk ik wel een beeld van hoe dit in elkaar steekt. Als blogger krijg je natuurlijk ook te maken met reacties van anderen. Denk hierbij aan reacties van je omgeving, bedrijven, of zelfs andere bloggers. Een hoop opmerkingen passeren geregeld de revue.

De gekste voorstellen verschijnen in mijn mailbox. Van onpersoonlijke mails waarin mijn naam verkeerd gespeld wordt, tot verzoeken om samen te werken waarin van alles wordt ‘geëist’, maar waar niks tegenover staat. “Linkruil” zeggen ze dan! Ik ben wel goed, maar niet gek!

Hieronder een aantal dingen die ik – regelmatig – te horen krijg. Herken jij ze?

– “Die heb je zeker weer gekregen”? Als je vol trots iets nieuws laat zien waar je wel degelijk voor betaald heb. Sommige mensen denken echt dat je alles maar in je schoot geworpen krijgt als blogger. Was het maar zo!

– “Dat mag je zeker voor je blog doen”? Als een weekendje naar een hotel gaat. Arggh, alsof je als bloggers alles maar in je reet gestopt krijgt?! Ik betaal ook gewoon 99% van mijn spullen en uitjes zelf hoor…

– “Dus jij doet berichtjes schrijven. Aha. Als een soort dagboek ofzo, of hoe moet ik dat zien”? Bloggen is niet alleen ‘berichtjes schrijven’. Bij bloggen komt zoveel meer bij kijken. Wat dacht je van foto’s maken, bewerken, je site up to date houden, je mailbox bijwerken, en dan nog actief zijn op social media. Allemaal hartstikke leuk hoor, maar met simpelweg wat ‘berichtjes schrijven’ ben je er nog niet.

“Heb jij geen hobby’s?” – Ehm, bloggen ís mijn hobby. De een die doet aan haken, de ander doet aan paardrijden en ik ben bezig voor mijn blog.

“Oh, dat lijkt me ook wel wat. Al die gratis spullen voor niks”. Laat ik je uit die droom helpen. Ik ontvang geen pallets vol met spullen voor mijn blog. Helaas! En dat is ook niet mijn drijfveer. Ik blog omdat ik het leuk vind om te schrijven, omdat ik mijn liefde en passie voor beauty wil delen en daarnaast omdat vanwege de interactie met mijn lezers. Het reviewen van producten vind ik leuk om te doen, of ik er nu voor betaald heb of niet. Dat ik af en toe iets mag proberen vind ik alleen maar tof. Maar nogmaals, iets reviewen kost ook tijd. Langer dat je als buitenstaander zou denken.

“Beste heer/mevrouw” …. Oké, dit ontving ik dus vanuit een bedrijf. Hoe onpersoonlijk wil je het hebben?! Heb je überhaupt gelezen hoe ik heet, of heb je enkel copy paste geklikt?!

“Oh, nou snap ik het. Jij doet net zoiets als Beautygloss” Uhm, nou ja. ‘Zoiets’ is een heel ruim begrip. Ik heb inderdaad ook een blog, maar die van ons zijn toch heel verschillend. Daarnaast is Beautygloss inmiddels uitgegroeid tot een begrip en dat kun je niet bepaald zeggen over mijn blog. Maar zo groot worden is ook niet mijn ambitie.

“Zullen we aan linkruil doen?  Jij schrijft een artikel over onze webshop en wij zetten jouw blog in het zonnetje op onze website onder het kopje ‘blog’. Klinkt als een goede deal, toch?’ Toen ik vervolgens aangaf dat een artikel over een webshop schrijven valt onder reclame maken, en dat hier wat tegenover mag staan kreeg ik de volgende reactie. “Helaas kunnen we ons niet vinden in je voorstel, onze bedoeling is dat we er beide voordeel uithalen…” Dus.


Wat is de gekste opmerking/vraag die jij weleens hebt gekregen?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0