• October 18, 2021

Je kent ze vast wel. Van die mensen die alleen een bezoekje brengen als er iets te halen valt. Vandaag een aantal punten waaraan je deze ‘winactie-jagers’ kunt herkennen.

img_0589

Als jij al eens een winactie hebt georganiseerd is het je vast wel opgevallen. Je krijgt vaak een stuk meer reacties dan anders. Logisch natuurlijk, iedereen vindt het leuk om wat te winnen. Toch merk ik altijd wel een groot contrast tussen mijn vaste volgers en van die eendagsvliegen die alleen langskomen om kans te maken. In dit artikel noem ik 4 punten waaraan je deze groep kunt herkennen.

‘Trouwe’ fans die uit het niets opduiken

Zo gek! Als ik een nieuwe winactie online heb staan heb ik er ineens een hoop ‘trouwe’ fans bij. Toch apart dat ik deze niet eerder heb opgemerkt 😉 Ik bedoel, zeg gewoon dat je graag kans maakt. In plaats van hele verhalen te verzinnen en te zeggen dat ik zo’n leuke blog heb en vooral zo door moet gaan.

Gedichtjes

Er zijn zelfs mensen die hele gedichtjes als comment achterlaten.. Tja. Nou zou je kunnen denken “och, wat origineel. Een keer wat anders dan anders”. Nee. Gewoon. Nee. Dit is simpel ‘copy-paste’ werk. Op iedere blog hetzelfde gedicht. Diegene waarvan ik de naam niet ga noemen heeft vast niks beters te doen dan iedere dag diverse blogs af te struinen en op CTRL-V te herhalen. Zelfs als je expliciet vermeldt dat gedichtjes je winkans niet vergroten houdt het toch niet op. Ik moet toegeven, volhardend is ze wel.

Mensen die niet lezen

In een winactie vermeld ik altijd kort en bondig wat de voorwaarden zijn en hoe je mee kunt doen.
Simple as that. Zou je zeggen 😉 Iedere keer weer zijn er mensen die het presteren om niet (goed) te lezen en hierdoor ook geen kans maken. Tja, ik ga je echt niet attenderen op het feit dat je niet aan alle voorwaarden hebt voldaan.

“Is de winnaar al bekend?”

Ik kan er geld op inzetten hoor. Zeker bij Instagram winacties zie ik het standaard gebeuren. Bij zowat elke random (!) post krijg ik de vraag “is de winnaar al bekend?”. Zucht. Alsof ik nergens anders mee bezig ben en a la minute ga bekijken wie er heeft gewonnen. Laat. Me. Met. Rust.

Don’t get me wrong, ik wil middels dit artikel niemand afkraken hoor! Maar dit zijn gewoon dingen die me afgelopen tijd zijn opgevallen. Ben stiekem wel benieuwd of jij ook regelmatig te maken met dit soort ‘volk’ en hoe je hiermee omgaat.


Heb jij nog aanvullingen op bovenstaande? Ik ben benieuwd!

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – YouTube |

0