• October 20, 2021

Bloggers. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, maar toch zie ik ook vaak een hoop overeenkomsten. Echt van die typische cliché dingen die heel veel bloggers doen. Soms wat extra shoppen, – zogenaamd – voor de blog en overal foto’s van maken bijvoorbeeld. Vandaag vertel ik welke clichés ook op mij van toepassing zijn. #guilty

img_2862

Bloggers doen soms rare dingen. Zo zijn in blogland geregeld vreemde trends gaande, althans, ik vind ze vreemd 😉 Dingen waarmee ik mezelf niet kan identificeren en die gewoon niet bij me passen. Maar toch moet ik ook bekennen dat er bepaalde dingen zijn die ik ook doe. Niet omdat ik ‘erbij wil horen’ of mee wil lopen, maar omdat ik iets mooi of leuk vind. Van die echte blogger clichés, weet je wel! Vandaag is het tijd om op te biechten aan welke bloggers clichés ik me schuldig maak.

Voor dit artikel heb ik jullie op Twitter gevraagd wat – volgens jullie – nu échte bloggers clichés zijn. Ik kreeg een aantal hele leuke reacties, velen daarvan waren erg herkenbaar 😉 Bedankt voor jullie hulp!

Cactussen

Tja, of dit nu echt een bloggers cliché is.. ? Ik denk dat cactussen over all gewoon heel populair zijn op dit moment. Maar eerlijk is eerlijk, menig blogger heeft momenteel heel veel liefde voor deze stekelige vriendjes. En groot gelijk ook, want eigenlijk zijn ze toch heel leuk?! Ze zijn er in zoveel verschillende varianten, er is voor ieder wat wils. Oké, oké, dat ze zo weinig verzorging nodig hebben is toch ook wel een pluspunt…

Zoveel cactussen als dat gastblogger Laura heeft, heb ik bij lange na niet, die heeft echt een mega verzameling. Momenteel tel ik 2 echte cactussen, en daarnaast nog een draadcactus en een cactuskussen. Cactussen zijn gewoon cool. Punt.

Foto verslaving

Fotootje hier, fotootje daar. Alles móet worden vastgelegd, voor het geval dat je deze foto nog wil posten of gebruiken voor in je weekverslag. Dat de helft niet gebruikt wordt – en wel al je opslag vreet – laten we voor het gemak maar even achterwege 😉 Mijn vriend moet ook altijd even wachten voordat hij mag ‘aanvallen’ als we gaan uiteten, hihi. Ach, hij is het voortaan gewend. Ook gaan we regelmatig even op pad om een berg foto’s te schieten die ik kan gebruiken voor mijn blog en social media. It’s all part of the job!

img_2572

Hierboven zijn Melissa en Marloes in actie 😉

Shop till you drop

Wij vrouwen houden van shoppen. En wij houden ook van excuses zoeken óm te shoppen. “Ja, ik heb wel al zulke laarsjes, maar niet in die kleur”. Herkenbaar? En als je een blog hebt, heb je nou eenmaal een heel goed excuus. Dat je die zoveelste lipstick niet nodig hebt weten we allemaal wel, maar hey, dat is nou eenmaal “leuk voor de blog”. Het is allemaal ‘erg leuk’ voor de blog. Dat het vervolgens weken in de la ligt te wachten is weer een ander verhaal..

Foto’s met een spierwitte achtergrond

Het heeft bij mij even geduurd voordat ik door had wat (voor mij) de beste manier is om mijn foto’s te maken. Zeker het afgelopen jaar is de kwaliteit van mijn foto’s echt een stuk omhoog gegaan. Sinds ik weet wat voor mij werkt en hoe ik het beste kan nabewerken maak ik het liefste foto’s met witte achter- of ondergrond. Wit wat ook echt wit is vind ik het mooiste, maar dit is puur mijn eigen smaak 🙂 En gelukkig maar dat smaken verschillen. Iedereen moet lekker doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Maar een trend wil ik het zeker wel noemen, scroll maar eens door Instagram heen. Je kunt er niet omheen..!

img_20160904_181553.jpg

Een mega berg met ‘nog-te-reviewen-producten’ hebben liggen..

Dit puntje hangt wel een beetje samen met het shoppen hierboven.. We kopen van alles, maar na een tijdje is het zoveel dat je de komende maanden al ‘vol’ zou zitten als je alles zou gaan reviewen. Helemaal als je af en toe iets ontvangt om te reviewen. Er komt geen einde aan, woepsie! Tegen de tijd dat je eindelijk een gaatje hebt gevonden om die nieuwste lipstick te reviewen blijkt ie alweer een maand oud. Dus. Om nog maar te zwijgen over alle geduld die je hiervoor moet opbrengen. Wachten duurt lang.

Note to self : minder shoppen en kritisch blijven mbt samenwerken. Producten pas 3 maanden na ontvangen kunnen reviewen is ook niet bepaald ideaal.

Flatlay fotografie

Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd wat een flatlay is had ik je waarschijnlijk raar aangekeken. Nu, anno 2017 word je er letterlijk mee doodgegooid. Hoewel ik nog niet de echte flatlay skills onder de knie heb, vind ik het wel leuk om er een beetje mee te oefenen. De ene keer lukt het voordat ik het in de gaten heb, maar de andere keer geef ik het na een aantal mislukte pogingen op. Een ding is zeker, flatlays zijn gewoon erg leuk om te maken!

img_2371

Northflix schreef trouwens ook een erg leuk artikel wat hiermee te maken heeft. Als jij wil weten hoe jouw blog de nieuwe hit wordt in blogland raad ik je aan om even dit artikel te lezen 😉


En nu jij! Vertel : aan welk bloggers cliché maak jij je schuldig? Heb je nog aanvullingen op dit lijstje?

 

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest

0