• October 20, 2021

“Een goede voorbereiding is het halve werk”. Een groot cliché, maar helemaal waar 😉 Zeker wanneer je op vakantie gaat is het verstandig om jezelf hierop voor te bereiden. Nu met de zomer in aantocht is dit hèt moment om alvast een aantal dingetjes op een rijtje te zetten. Vandaag vertel ik je hoe je dit het beste doet; jezelf voorbereiden op vakantie!

lascana-3

Ik ben meestal zo iemand die ruim op tijd begint, en vervolgens nog last minute van alles in huis moet halen en bij elkaar moet rapen.. Ik weet niet wat het is, maar ik ben echt zo’n persoon die overal lekker laat mee is. Dit jaar moet het anders! Ik heb voor mezelf besloten om het dit jaar anders te doen en ervoor te zorgen dat ik goed voorbereid mijn vakantie in ga. Hoe ik dit ga doen vertel ik je vandaag 🙂

Verdiepen in je bestemming

Oké, het eerste puntje is nogal voor de hand liggend, maar ik noem ‘m toch. Waarschijnlijk heb je je al verdiept in je bestemming, maar dit kun je nog verder uitbreiden. Dingen als “wat wil ik allemaal zien tijdens mijn verblijf” of “wat zijn leuke hotspots” zijn allemaal voorbeelden van zaken die je vooraf mooi kunt uitzoeken. Schrijf alles op wat je wil zien en doen in een notitieboekje, inclusief adressen, eventueel websites en prijzen. Mocht je bijvoorbeeld geen of slechte WiFi hebben is het wel zo handig om al een aantal zaken mbt je vakantieplannen al op papier te hebben staan.

Zorg voor een leuke bikini

Een nieuwe bikini is natuurlijk geen must, maar ik kan me voorstellen dat ook jij er een beetje leuk bij wil lopen 😉 Ikzelf vind het wel leuk als ik een beetje af kan wisselen op vakantie, dus een bikini meer of minder kan prima! Ook dit jaar heb ik me weer verdiept en heb ik zelfs al 2 nieuwe bikini’s binnen! Ik kwam via via terecht bij de webshop van LASCANA.

“It’s a womens world” is de slogan van LASCANA. Dat klinkt veelbelovend! Of de webshop ook míjn hartje sneller laat kloppen? Jazeker! De keuze is reuze, dus gegarandeerd dat je hier kunt slagen. Sterker nog, het was een flinke klus om iets te kiezen 😉 Uiteindelijk ging ik voor 2 push-up bikini’s, een extra broekje voor erbij en een tof shirtje die perfect is om snel ‘aan te schieten’ over je bikini. Ook aan strandkleding geen gebrek bij LASCANA.

lascana-1

Bikini’s shoppen blijft een dingetje hoor. Het moet natuurlijk wel aangenaam zitten, en passen… Als ik een bh of bikini heb die niet fijn zit kan ik ‘m net zo goed een enkeltje prullenbak geven, want dan weet ik toch al dat ik het niet ga dragen. Daarom is het wel fijn dat je bij deze webshop 14 dagen bedenktijd hebt en daarnaast verzending en retour gratis zijn. Zo kun je lekker thuis in je eigen omgeving passen en als je je bedenkt stuur je het gewoon kosteloos retour. Als iets retour sturen enorm lastig is en/of geld kost heb ikzelf vaak al geen zin in dat ‘gedoe’ en denk ik al snel “ah, ik hou het wel en zet het op marktplaats ofzo”. Wat ik vervolgens niet doe waardoor spullen mega lang blijven liggen.. Herkenbaar?!

lascana lascana-2

Zorg voor goede zonbescherming!

Ook heel voor de hand liggend, maar alsnog enorm belangrijk. Goede zonbescherming is essentieel wanneer je op (zon)vakantie gaat. Sinds ik in het ‘bloggerswereldje’ zit zoek ik vaak naar reviews voordat ik iets koop, zo ook met betrekking tot zonbescherming. Nu las ik een tijdje terug de review bij Maycate over 2 mooie budget producten van de Kruidvat. En nu? Nu staan ze hier op de kast bij mij 🙂

kruidvat-solait-bronze

Maak gebruik van een handige checklist

Ik moet toegeven dat ik dit zelf nooit eerder heb gedaan, maar per direct wil toepassen. Een checklist, ofwel paklijst kan ervoor zorgen dat je niets meer vergeet en goed voorbereid op vakantie gaat. Je loopt gewoon je lijstje na en streept alles af zodra het in de koffer zit. Makkelijker kan niet! Ik vond op de site van de ANWB een hele rits met paklijsten, je kunt dus specifiek de paklijst selecteren die past bij het type vakantie van jouw keuze.


Heb jij nog tips voor mij waardoor ik straks goed voorbereid van mijn vakantie kan genieten?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest
€€€

0