• October 18, 2021

Almost christmas! De dagen waar ikzelf al weken – al dan niet maanden – naar uitkijk. Gezelligheid, veel te veel eten en cadeautjes. Vandaag laat ik wat leuke bloggers aan het woord die kort vertellen wat het ultieme kerstfeest voor hun betekend.

hetultiemekerstfeest1

Kerst heeft met de jaren toch wel een andere betekenis gekregen. Als kind zijnde gaan de feestdagen – vaak – vooral om het krijgen van zoveel mogelijk cadeaus. Nu ligt dat allemaal wat anders. Nu kijk ik vooral uit naar het samenzijn met familie en loved ones! Gezellig wat eten samen, eindeloos kletsen, spelletjes en dan zijn de cadeaus eigenlijk maar bijzaak. Gewoon de hele sfeer, de kerstversiering, alles.

Omdat ik erg benieuwd ben hoe andere bloggers hierover denken heb ik ze gevraagd wat zij verstaan onder het ultieme kerstfeest. Ik denk dat veel mensen mijn mening delen, maar ik weet ook uit ervaring dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Niet iedereen kijkt uit naar de feestdagen of zit te wachten op alle stress die daarbij komt kijken..

Inge – www.monsieurmango.nl
Voor mij betekent kerst gezellig met elkaar samen zijn. Mijn zusjes wonen sinds een paar jaar in het buitenland en ik heb de afgelopen twee jaar zelf ook in het buitenland (Zweden) gewoond. Dit jaar ben ik weer naar Nederland verhuisd, dus dit is mijn eerste kerst dat ik niet hoef te reizen!

We hebben verder niet echt tradities en doen ook niet speciaals, behalve lekker eten, gezellig met zijn allen samen zijn en misschien het kijken van een film. Op tweede kerstdag nodigen we eigenlijk altijd onze oma uit voor een gezellige dag en wederom lekker eten. Daarom betekent kerst voor mij gezellig samenzijn met familie.

Nicky – www.nickynails.nl
Kerst is voor mij vooral sfeer, gezelligheid en samen zijn met vrienden en familie. Ik dus ook al niet wachten tot dat ik de kerstboom neer mocht zetten van mijn vriend. Nu het ’s avonds vroeg donker is, doe ik in plaats van de lamp, de kerstboomverlichting en kaarsjes aan. Dit geeft meteen veel meer sfeer in huis. Met de kerstdagen zelf ben ik altijd samen met familie en vrienden. Lekker eten, veel gezelligheid maar vooral samen zijn. Als je aan mij zou vragen wat mijn favoriete feestdag is, dan is het kerst. Wat het helemaal af zou maken is natuurlijk een witte kerst, maar dan wel alleen met kerst.

Renske – www.montevie.nl
Terwijl de winkelstraten zich ontpoppen tot sfeervolle omgevingen met kerstlampjes en kerstmuziek, toveren tuincentra zich om tot ware kerstparadijsen en liggen de supermarktschappen vol lekkere ingrediënten. Een heerlijke periode waarin de kerstmuziek overal galmt: in de winkelstraten, de tuincentra, de supermarkten en in de huizen. Lekker kneuterig op de bank onder een dekentje – met een flinke mok warme chocolademelk met slagroom én marshmallows natuurlijk – op zoek naar de lekkerste gerechten voor het kerstdiner. En tijdens de kerst? Dan vallen de sneeuwvlokken naar beneden en toveren zij het landschap om tot een waar winterwonderland, terwijl ik samen met mijn lieve vriend in de keuken sta om een heerlijk kerstdiner op tafel te toveren en de champagnefles te ontkurken. Lekker genieten met en van familie en vrienden! De alledaagse werkdrukte ontvluchten, waarbij iedereen tijd maakt voor elkaar. Tijd om te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. En tijd om gezellig met elkaar te genieten van een prachtige kerstboom met de leukste cadeaus eronder en natuurlijk een knetterende houtkachel en kerstmuziek op de achtergrond. Dát is hoe mijn perfecte kerst eruit ziet…


Ik wens jou hele fijne feestdagen toe. Geniet ervan en koester deze momenten.
Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0