• October 18, 2021

Vandaag heb ik deel 2 van ‘het ultieme kerstfeest’ voor jullie! Omdat het artikel anders veel te lang zou worden heb ik het opgedeeld in 2 delen. Als je benieuwd bent naar de rest hiervan, lees dan vooral even verder!

hetultiemekerstfeest2

 

Kerst heeft met de jaren toch wel een andere betekenis gekregen. Als kind zijnde gaan de feestdagen – vaak – vooral om het krijgen van zoveel mogelijk cadeaus. Nu ligt dat allemaal wat anders. Nu kijk ik vooral uit naar het samenzijn met familie en loved ones! Gezellig wat eten samen, eindeloos kletsen, spelletjes en dan zijn de cadeaus eigenlijk maar bijzaak. Gewoon de hele sfeer, de kerstversiering, alles.

Omdat ik erg benieuwd ben hoe andere bloggers hierover denken heb ik ze gevraagd wat zij verstaan onder het ultieme kerstfeest. Ik denk dat veel mensen mijn mening delen, maar ik weet ook uit ervaring dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Niet iedereen kijkt uit naar de feestdagen of zit te wachten op alle stress die daarbij komt kijken..

Mocht je deel 1 hebben gemist, klik dan hier.

Mariëlle – www.gekopmakeup.nl
Waar voor velen het kerstfeest iets is om naar uit te kijken, is dat bij mij niet echt het geval.
Ik ben echt een zomer mens en baal altijd enorm als het weer omslaat naar koud en nat (en sneeuw). Kerst is natuurlijk wel iets om gezellig bij elkaar te zijn, maar dat verplichte gezellige vind ik jammer. Ik vind het natuurlijk wel heerlijk dat ik dan twee weken vakantie heb, ook al werk ik dan extra dagen.

In deze twee weken kan ik ook nog extra veel werken aan mijn blog en kunnen we natuurlijk lekker eten. Ik kijk dus niet echt uit naar het kerstfeest en dof me ook niet extra op met mooie kerstlooks bijvoorbeeld. Voor mij is de kerst een periode om tot rust te komen qua school, maar des te harder werk ik aan mijn blog. Ik ben altijd weer blij als het voorbij is en we weer richting het voorjaar en dus de zomer gaan!

Ondanks dat wens ik iedereen die dit leest fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling toe! <3

1544999_960735837287589_7393313791984135589_n

Kim – www.kimdonz.nl
Wat kerst voor mij zo bijzonder maakt, is het samenzijn met familie. Mijn moeder komt uit Duitsland en de familie van haar kant zie ik daarom maar weinig. Gelukkig hebben we er een traditie van gemaakt om met kerst die kant op te gaan en Heilige Avond (24 december), Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag in Duitsland te vieren! Heilige Avond is gevuld met cadeautjes, gourmetten en spelletjes doen, Eerste Kerstdag gaat vooral om het familiediner en Tweede Kerstdag gaan we weer naar huis. Wat ik ook zo leuk vind, is dat mijn familie ieder jaar groeit. Op dit moment zijn we met zoveel man, dat we in de garage moeten gourmetten. Anders past het niet, haha!

Uiteraard ben ik mij er ook van bewust dat niet iedereen een fijne tijd heeft tijdens kerst. Zo durfde ik in 2010 en 2011 vanwege angsten niet naar Duitsland. Júist tijdens de feestdagen merk je dan hoe beperkt je bent, of dat je iemand mist. Daarom is het zo belangrijk om (vooral) de mensen die het wat zwaarder hebben een hart onder de riem te steken!

Marloes – www.beautyjuf.nl
Mijn ultieme kerst is om samen te zijn met mijn geliefden. Onder het genot van een hapje en een drankje kletsen we bij en hebben we veel lol met elkaar. Om elkaar vervolgens uit te dagen bij een spelletje of juist naar buiten te gaan om een frisse neus te halen. Het liefst nog in een met sneeuw bedekte wereld die er vredig uitziet. Ik zou dan graag een sneeuwpop maken of een sneeuwballengevecht willen houden en elkaar inzepen met sneeuw. Wanneer iedereen rode wangen en koude handen heeft, gaan we richting huis waar er een knetterend haardvuurtje brand en
er -tig kaarsen zijn aangestoken. We maken heerlijke, maar simpele gerechten en komen bij elkaar aan een grote tafel. Na het dessert nemen we afscheid van elkaar waarbij een ieder kan terugkijken op een mooie, liefdevolle dag. Een dag om nooit te vergeten. Een dag waarvan ik hoop dat deze iedere dag bestaat. Voor iedereen, overal ter wereld.

Essence Merry Berry Topcoat I Love My Golden Pumps


Geniet van vandaag, sta stil bij deze dag en ben je bewust van al het moois om ons heen.

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0