• October 18, 2021

Wie mijn blog volgt weet dat ik geregeld in de bioscoop te vinden ben. Wekelijks zit ik in de bios om de nieuwste films te bekijken. Om te janken bij een goede drama, om te lachen bij een droge comedy, en om op het puntje van mijn stoel te zitten bij een spannende actiefilm. Vandaag deel 1 van mijn 3 laatst bezochte bioscoopfilms!

Als ik mijn Pathé app open check ik vaak even wat het filmaanbod is. Of er al nieuwe films zijn, en welke ik graag wil zien. Omdat ik een abonnement heb ben ik niet zo ‘kieskeurig’. Ik betaal namelijk een vast bedrag per maand en kan hiervoor onbeperkt naar de film. Toen ik nog geen abo had ging ik enkel naar films die ik écht graag wilde zien. Misschien hebben jullie wel iets aan mijn mening, en kunnen jullie zo een beter beeld krijgen van de films die er nu draaien. En niet geheel onbelangrijk, of ik het aanraders of afraders vind 😉

The mummy

“Terwijl men dacht dat ze voorgoed begraven was, wordt een prehistorische prinses (Sofia Boutella) wakker in haar graftombe diep onder de woestijn. Haar leven was onterecht van haar afgepakt en met haar eeuwenlange opgekropte woede roept zij onvoorstelbare gruwelijkheden op. 

The Mummy brengt je met een verrassende intensiteit van de opwaaiende zandvlaktes van het Midden Oosten naar verborgen ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning leidt deze verbeeldingsrijke moderne uitvoering ons een nieuwe wereld vol goden en monsters binnen.”

Ik start met de film die het meest recent is voor mij, namelijk The mummy. Mijn vriend dacht al meteen dat dit niks voor mij zou zijn aangezien ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van films die niet helemaal realistisch zijn. Toch was ik enorm benieuwd en achteraf ben ik ontzettend blij dat ik ben gegaan.

Ik vond de film erg spannend van begin tot eind. Je wordt meteen meegenomen in het verhaal en zit met spanning te kijken. Hoewel je in deze film ook te maken krijgt met monsters en goden is het geheel toch vrij ‘realistisch’ in beeld gebracht. Met andere woorden; het is niet te nep, als je begrijpt wat ik bedoel. Wat de film nog leuker maakt is het feit dat er soms ook een aantal grappige stukjes in voorkomen.

Aanrader of afrader? Zeker weten een aanrader!

It comes at night

“In It Comes at Night verschuilen vader Paul (Joel Edgerton) en zijn gezin zich in een afgelegen huis voor een bovennatuurlijke dreiging. Het kwaad dat zijn gezin teistert blijkt nog maar het begin van de verschrikking die hen te wachten staat wanneer een ander wanhopig gezin plots voor de deur staat. Ondanks de goede bedoelingen tussen beide families krijgen paranoia en wantrouwen al snel de overhand.”

Terwijl buiten het gevaar steeds dichterbij sluipt, haalt het beschermen van zijn eigen gezin het meest monsterlijke in Paul naar boven.”

Ik hou wel van een goede horror op zijn tijd. Met de nadruk op “goede”. Bij een horror is het vaak óf heel goed, óf heel slecht. En dan nog vaker slecht, dan goed 😉 Menig horror liefhebber zal dit herkennen. Redelijk blanco stapte ik in de film, volgens mij heb ik niet eens de trailer bekeken. Ik was gewoon erg blij dat er eindelijk weer een horrorfilm draaide…

Hoewel de film zeker een aantal spannende momenten kende was deze het toch net niet.. Het werd soms wel spannend, maar toch gebeurde er weinig. Ik vond het maar een vage, onduidelijke film. Op een gegeven moment dacht ik ook “pfff, hoe lang gaat dit nog duren”. Het verhaal was nogal langdradig. Pas toen het écht spannend begon te worden was de film ineens afgelopen. Een spannend, maar heel abrupt en vaag einde. Meer kan ik er niet over zeggen.

Aanrader of afrader? Moet ik dat nog uitleggen?! Nee, ik zou niet betalen om deze in de bioscoop te kijken.

Baywatch

“In Baywatch krijgt de plichtsgetrouwe strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) het aan de stok met een onstuimige nieuweling Matt Brody (Zac Efron). Samen komen ze op het spoor van een crimineel complot dat het voortbestaan van hun strand in gevaar brengt.

Baywatch is de bioscoopuitvoering van de wereldberoemde serie die op het hoogtepunt van haar populariteit de best bekeken tv-serie ter wereld was. Het belooft een hete zomer te worden met Baywatch.”

Een goede comedy vind ik altijd wel leuk. Helemaal als hierin ook leuke acteurs in voorkomen 😉 En tja, Zac Efron is nou eenmaal niet heel vervelend om naar te kijken.. Maar zonder flauwekul, zonder hem in de film had ik ‘m ook willen zien!

Baywatch is een comedy uit het rijtje “mega droge humor”. Hier moet je wel van houden, haha. Er waren moment dat ik dacht “pff, kan het nog droger?!”, maar toch vond ik het een leuke film. Het verhaal is wel een beetje voor de hand liggend, maar desondanks is het een leuke film om naar te kijken. Als je zin hebt in een leuke comedy waarbij je vooral niet teveel moet nadenken, dan is dit wel een geschikte film!

Aanrader of afrader? Aanrader! Geen ‘wow-film’ of must see, maar gewoon een grappige film met leuk mannelijke verschijning 😉

Ik ben erg benieuwd of jullie het leuk vinden om mijn mening te horen over recente bioscoopfilms die ik heb gezien! Mocht dit het geval zijn, laat het me weten in de comments 😉 Mocht dit niet het geval zijn mag je dat ook gerust laten weten!


Wat is de laatste film die jij hebt gezien in de bioscoop?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest

0