• October 18, 2021

Jeetje, ik  heb gewoon nu alweer een nieuwe editie van ‘mijn 3 laatst bezochte bioscoopfilms’, haha. Ik ga echt te vaak naar de bioscoop… Al vind ik de term ‘te vaak’ een beetje misplaatst. Want, wie bepaalt nu wat vaak is 😉 Vandaag vertel ik je mijn mening over 3 films die ik heb gezien en of ik het aanraders of afraders vind.

Ik moet nog even bedenken wat ik met deze rubriek ga doen. Aangezien ik zo’n 2 keer per week naar de film ga zou ik zeker om de week dit artikel kunnen plaatsen. Ben bang dat het dan een beetje too much wordt en jullie daar niet op zitten te wachten, haha. Ik heb ervoor gekozen om te schrijven over mijn 3 laatst bezochte bioscoopfilms zodat de films nog draaien wanneer mijn artikel online komt 😉 Als ik dit verhoog naar bijvoorbeeld 5 wordt het artikel een stuk langer en wellicht ook minder ‘recent’. Ik ben dus eigenlijk heel benieuwd naar jullie mening hierover! Tips zijn meer dan welkom.

Baby driver

“Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey, House of Cards) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.”

Hoewel ik al diverse positieve dingen had gehoord over Baby driver ging ik er helemaal blanco in. Ik had niet eens een trailer gezien of de omschrijving gelezen. Ik had weinig verwachtingen, maar de film was echt véél leuker dan verwacht. Een lekkere actiefilm met een vleugje humor, maar ook een beetje liefde. Een film naar mijn hart, zou je kunnen zeggen. Ik zou Baby driver niet omschrijven als 1 uit een dozijn type actiefilm, ik vond ‘m namelijk verrassend, op een positieve manier. Volg je het nog? En oh, ik vind Baby (Ansel Elgort) ook niet heel vervelend om naar te kijken… Wat een leuke jongen! (Al begrijp ik ook goed als velen mij niet snappen, haha)

Aanrader of afrader? Moet ik dit nog toelichten? Alleen al voor Baby moet je deze film zien.

Girls night out

“In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson (Lucy, Ghost in the Shell), Kate McKinnon (SNL), Ilana Glazer (The Night Before), Jillian Bell (22 Jump Street) en Zoë Kravitz (X-Men: First Class) na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper vermoorden. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen te wissen.”

Deze film heb ik gezien tijdens de ladiesnight in de Pathé. Een echte vrouwenfilm, heerlijk! Echt een film zoals je die verwacht, heel voorspelbaar, maar toch erg leuk. Soms ook van die momenten dat je denkt “really, dit zou je in real life toch zelf nooit zo doen?!”. Maar hey, dat hoort erbij. Om hiervoor perse naar de bioscoop te gaan… Ik weet het niet. Ik denk dat het net zo leuk is om deze lekker thuis te kijken met een paar vriendinnen en een bak popcorn. Want die hadden ze gewoon niet bij de vorige ladiesnight (!) Hoe dan?! Maar dat is weer een ander verhaal 😉

Aanrader of afrader? Op zich wel een aanrader, maar geen must-see wat mij betreft.

2.22

“Zijn leven ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip; ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen.”

Van deze film had ik al een aantal trailers gezien. Was hierdoor erg benieuwd naar de film. Dylan (de hoofdrolspeler) maakt iedere dag opnieuw een reeks van gebeurtenissen mee die iedere dag op hetzelfde tijdstip terugkeren, deze eindigen steeds om 2.22. In het begin van de film vind ik het allemaal een beetje vaag en probeer ik te begrijpen wat hier achter zit, maar naarmate de film richting zijn einde komt valt alles op zijn plek. Een film met een bijzondere wending, een beetje liefde en een goed verhaal.

Aanrader of afrader? Ik zeg “kijken”!

Filminfo via de website van Pathé.


Als ik moet kiezen dan zeg ik “ga naar Baby driver” 😉 Welke film zou jij nog willen zien?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’ – Instagram – Facebook – Twitter – Pinterest

0