• October 20, 2021

Al eerder schreef ik op mijn blog over mijn diagnose; ADHD. Inmiddels zijn er een aantal artikelen online gekomen met onder andere mijn klachten, en mijn ervaring met medicatie. Vandaag wil ik je een idee geven hoe het is om een blog te onderhouden terwijl je ADHD hebt. Ik ga je vertellen hoe het is om te dealen met de confetti in mijn hoofd, en daarnaast nog concentratie te vinden om te bloggen.

DSC_7313

Ik denk dat als je ‘een kijkje’ zou krijgen in mijn hoofd dat je dan gek zou worden. Het is één grote chaos van kleurrijke ideeën, gedachtes, piekermomentjes en ga zo maar door! En dat allemaal tegelijk, door elkaar heen, langs elkaar af. De hele dag door. Iedere dag. Ik word gewoon moe als ik eraan denk, kun je nagaan haha. Het begint al als ik opsta… Als ik ’s morgens wakker word begint mijn hoofd al te malen. “Je moet nog de tandarts bellen” en “die blogpost moet ook nog af” en dan nog veel meer.. Constant is er drukte in mijn hoofd die het normaal functioneren soms wel even lastig maakt.

Bron.

Invloed van ADHD op het bloggen

Voor mij voelt het normaal, maar daardoor niet minder lastig. ADHD beperkt mij op momenten enorm. Ik heb zoveel ideeën voor blogposten, zoveel inspiratie. Maar de uitvoering is lastiger. Ik moet er dan écht voor gaan zitten en dan nog is het moeilijk. Ik ben heel snel afgeleid door allerlei factoren. De telefoon, het mooie weer, mijn mailbox, de hond, mijn vette haar, de was, en oh ja ik moet ook nog eten… Zo gaat het dus ongeveer. Op zulke momenten heb ik gewoon een slechte concentratie en vind ik het moeilijk om me te (blijven) focussen op hetgeen waar ik mee bezig ben.

Wat doe ik om het makkelijker te maken?

Een blogpost in één keer afmaken is dan ook bijna niet te doen. Vervolgens staan er weer tig concepten die half afgemaakt zijn. Mijn concentratie is gewoon bar slecht. Op zo’n moment moet ik me echt even afsluiten. Het liefst in een zo stil mogelijke ruimte zonder (veel) geluiden. Voor mij werkt dat het beste. Als ik naast mijn vriend op de bank zit terwijl hij een film kijkt is lastig. In zo’n omgeving weet ik gewoon dat ik niet erg productief kan zijn.


Eerder verschenen artikelen omtrent ADHD

Het krijgen van zo’n diagnose is niet niks, er komt veel bij kijken – klik
Mocht je benieuwd zijn naar een uitgebreid artikel met mijn klachten – klik
Ook over mijn ervaring met medicatie heb ik geschreven – klik


Misschien heb je nu een wat beter beeld over de chaos die iemand met ADHD in zijn/haar hoofd heeft.
Had jij verwacht dat dit zo zou voelen voor iemand met ADHD? Kun jij je er iets bij voorstellen?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0