• October 19, 2021

Iedereen is weleens onzeker. Dit is heel normaal en in bepaalde mate ook heel gezond. Toch neemt mijn onzekerheid soms extreme vormen aan wat ervoor zorgt dat ik het plezier in bepaalde dingen verlies. Zo ook in het bloggen. Hoe ik dit ervaar en wat ik hieraan doe vertel ik je vandaag.

technology-1106438_960_720

Onzekerheid is iets waar ik al lange tijd mee worstel. Na jaren kan ik zeggen dat het langzaam de goede kant op gaat. Maar eerlijk? Ik ben er nog lang niet, nog geregeld zijn er dingen die me onzeker maken en waar ik over pieker. Dit kan werkelijk van alles zijn, maar in dit artikel ga ik het specifiek hebben over mijn onzekerheid met betrekking op mijn blog. Dit is namelijk iets waar ik nog geregeld ‘last’ van heb en dat wil ik graag bespreekbaar maken.

Inmiddels blog ik alweer zo’n anderhalf jaar. Toen ik begon heb ik een hele poos dagelijks een artikel geplaatst, maar al gauw merkte ik dat dit toch teveel van het goede was. De kwaliteit ging achteruit en mijn inspiratie was ver te zoeken. Het bloggen werd een ‘moetje’ en dat maakt het niet bepaald leuker… Hier moest verandering in komen. Ik besloot om minder te bloggen, niet meer dagelijks, maar om de dag en soms nog een extra artikel tussendoor. In principe werkte dit prima voor mij, ik had meer rust en ook mijn inspiratie kwam weer terug.

Contacten met andere bloggers
Na een aantal maanden bloggen kwam ik ook steeds meer in contact met andere bloggers. Super leuk natuurlijk want je hebt een gezamenlijke hobby en dus ook meteen een gespreksonderwerp. Toch had dit ook een keerzijde. Bij zulke gesprekken komen ook bezoekersaantallen, volgers, samenwerkingen en pr-bureau’s aan bod. Er ging een wereld voor me open, maar ook in negatieve zin. Ik kreeg al snel een minderwaardig gevoel, want mijn blog groeide lang niet zo hard als die van een ander. Ik ging mezelf steeds meer met een ander vergelijken en weet je, ik werd er ongelukkig van! Door steeds maar te denken “zie je wel, haar lukt het wel” en “wat doe ik verkeerd, hoezo blijven mijn bezoekersaantallen hangen”? maakte mij zo negatief. Dit moest stoppen!

Vergelijken verpest het blogplezier 
Ik werd er zo moe van, steeds die negatieve gedachtes. Op de een of andere manier probeerde ik voor mezelf een verklaring te zoeken waardoor het kwam dat mijn blog niet enorm snel groeit. Stop ik er te weinig tijd in? Was ik gewoon niet leuk genoeg? Schrijf ik niet leuk? Zijn mijn foto’s niet goed? Wat is er mis met mij? Het klinkt nu best negatief als ik het hier zo neerzet, maar daar komt het wel op neer. Dat zijn wel allemaal dingen door mijn hoofd spoken/hebben gespookt. Als ik weet wat er ‘niet goed’ is kan ik er iets aan veranderen.

Mijn blog, mijn regels
Maar weet je, het is míjn blog. En wat ik plaats op mijn blog is altijd goed. Een eigen blog heeft geen regels of richtlijnen. Je bent vrij om te plaatsen wat je leuk vind, en dat vind ik veel belangrijker dan ‘populair’ zijn.

Stoppen met mijn blog?
Ik heb inderdaad gedacht om te stoppen met bloggen. “Wat heeft het nog voor zin” dacht ik vaak. Toch ben ik heel blij dat ik het niet heb gedaan. Ik ben terug gegaan naar de essentie van het bloggen. De gedachte achter mijn blog en de reden waarom ik gestart ben. Ik blog namelijk omdat ik het leuk vind om dingen te delen waar ik blij van word. Om mijn gedachten van me af te kunnen schrijven en te delen. Om tips uit te wisselen of reviews te plaatsen. Niet om zoveel mogelijk unieke bezoekers te behalen. Niet om iedere dag tig perspakketjes te krijgen. Niet om wekelijks naar Amsterdam af te reizen voor de leukste events. Nee. Dat is allemaal slechts bijzaak, maar geen doel. Elke samenwerking is leuk en mooi meegenomen, maar dat is niet waar ik het voor doe. Ik blog omdat het de leukste hobby is die ik ooit heb gehad en blij word van het fotograferen en het reviewen van producten. Of ik ze nu zelf heb gekocht of gekregen.

En nu?
Over het algemeen gaat het nu best goed. Ik ben steeds minder bezig met dat soort negatieve dingen. Met vlagen heb ik nog wel een ‘blog-dipje’, zoals nu op het moment dat ik dit schrijf. Best lastig want het zijn gedachten die je niet ff uitzet, maar die er gewoon zijn. Op zo’n moment zet ik mijn blog gewoon even van me af en probeer iets anders te doen. Of ik lucht mijn hart bij een lieve blog collega (zij weet wel dat ik het over haar heb 😉 hihi). En verder doe ik er eigenlijk niet zoveel aan. Die gedachten zijn er nu eenmaal soms en het enige wat helpt op langere termijn is werken aan mijn onzekerheid en dat is precies wat ik op dit moment doe!


Ben jij weleens onzeker over je blog/statistieken/foto’s? En hoe ga je hiermee om?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

0