• October 20, 2021

There, I said it. Ik ga meer aan mezelf denken. Waarom? Hoor ik je denken. Gewoon, omdat ik het verdien. En in dit artikel ga ik je uitleggen waarom.

DSC_9332

Zo lang ik me kan herinneren probeer ik het mensen naar de zin te maken. Vooral onbewust. Ik plaats anderen vaak voor mezelf en dat is niet goed. Ik wil niet graag ‘nee’ zeggen en doe daarom weleens iets waar ik niet helemaal achtersta. Als ik hierover nadenk komt het denk ik omdat ik gewoon heel onzeker ben. Ik wil het allemaal gewoon zo graag goed doen. En ik weet het, dit kan niet altijd.

Voor mijn gevoel ben ik een persoon die graag iets leuks en liefs doet voor een ander. Ik heb altijd het beste met iedereen voor en ben bereid om ver te gaan. Zie ik iets in de winkel waarvan ik weet dat vriendin X het daar ooit over gehad heeft dan denk ik “hey, die neem ik voor vriendin X”. En zo gaat het eigenlijk met meerdere dingen. Ik probeer in ieder geval heel attent te zijn, dat vind ik belangrijk. Mede daardoor hoop ik dat het dan ook ‘de andere kant op’ werkt. Helaas is dit niet altijd het geval en daardoor word ik teleurgesteld. Dit wil ik niet meer, en daarom ga ik dingen veranderen.

Changes
– voor familie en goede vriendinnen wil ik nog steeds veel doen
– voor anderen ga ik minder doen
– vaker nee zeggen
– meer aan mezelf denken
– grenzen aangeven
– geen verwachtingen hebben
– afwegen wat voor mij belangrijk is

Teleurgesteld worden is ontzettend pijnlijk. Dat gevoel wil ik in de toekomst zoveel mogelijk beperken. En dat kan op verschillende manieren. Centraal hierin staat  dat ik gewoon wat vaker naar mezelf luister. Als ik ergens geen zin in heb dan doe ik het gewoon niet. En dat mag toch gezegd worden? Je mag/moet toch voor jezelf opkomen en voor jezelf zorgen?

Misschien komt dit artikel een beetje verbitterd over. Dat is helemaal niet de bedoeling. Ik wil voornamelijk gewoon even mijn hersenspinsels op het ‘digitale papier’ zetten en that’s it. Ondanks dat ik dingen anders aan wil pakken wil ik nog steeds gewoon ‘Nina’ blijven. Nog steeds die lieve dingen voor een ander, want zo ben ik. Maar dan voortaan met mate.


Hoe ga jij hiermee om? Heb jij een goede balans hierin of word jij ook weleens teleurgesteld?
Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter |

1