• October 25, 2021

Ik denk dat het iets is wat niet veel mensen van me weten.. Ik ben namelijk vaak bang. Al snel denk ik dat er misschien iets ergs gaat gebeuren, of dat mensen waarvan ik hou iets zal overkomen. Hoe dit voor mij voelt en hoe ik hiermee omga vertel ik je vandaag.

dsc02921

Dat ik vaak bang ben is een feit. Toch praat ik hier niet graag over. Het is natuurlijk ook niet zo gek, want bang zijn associëren we al snel met zwakte. En zwakte is niet ‘goed’. Complete onzin natuurlijk. Het vergt juist kracht als je ervoor uit komt waar je mee zit, en hoe je je voelt. Dus dat is precies wat ik vandaag in dit artikel ga doen.

By the way: met dit artikel wil ik totaal niet zielig doen, medelijden krijgen of wat dan ook. Het is puur om van me af te schrijven en mijn hersenspinsels van de afgelopen tijd met jullie te delen. En daarnaast ben ik ook wel heel erg benieuwd of het herkenbaar is voor jullie?

Ik ben vaak bang.

Ik ben best een bang persoon. Al snel zie ik bij bepaalde situaties diverse scenario’s voor me van dingen die zouden kunnen gebeuren. Die angstgevoelens zijn soms best lastig en belemmeren mij geregeld. Als ik hier eens goed over nadenk dan kan ik wel zeggen dat deze gevoelens voornamelijk van de laatste jaren zijn. Ik ben niet altijd zo geweest. Er zijn dingen gebeurd die me hebben gemaakt hoe ik nu ben. Soms is dat lastig, maar het accepteren levert me meer op dan ertegen te vechten. Dat is ook de reden dat ik deze gevoelens eens onder de loep wilde nemen en proberen te achterhalen waar ze vandaan komen.

Kenzo aangevallen

Ik heb al eens een heel verhaal geschreven over Kenzo en hoe hij ooit is aangevallen door een andere hond. Dit heeft enorm veel impact op mij (en hem ook uiteraard) gehad. Zien hoe je hond wordt gegrepen door een andere grote hond is verschrikkelijk. Helemaal als die hond niet wil loslaten… Gelukkig hebben we hem eraf kunnen trekken en is Kenzo er met een kaakbreuk, een paar wondjes en heel veel schrik er vanaf gekomen. Ik heb huilend en schreeuwend op straat gezeten met een bloedend hoopje ellende in mijn armen. Als ik hieraan terugdenk word ik alweer verdrietig. Door deze situatie ben ik enorm voorzichtig en overbeschermend geworden naar Kenzo toe. Stiekem ben ik nog altijd bang dat zoiets soortgelijks nog eens gebeurd.

Bedreigd en beroofd op straat

Alweer een paar jaar geleden ben ik na mijn werk op straat bedreigd met een mes en daarna beroofd. Op dat moment was ik doodsbang, maar daarna besefte ik pas echt wat er was gebeurd. Dit had veel anders kunnen aflopen. Dat de dader meteen hierna opgepakt was heeft wel een klein beetje geholpen. Toch ben ik hierdoor bang geworden. Als ik op straat loop en zeker ’s avonds ben ik snel bang. Als iemand achter me loopt of me tegemoet loopt gaat er wel even door mijn hoofd “zou hij mij iets doen”?. Ik weet heel goed dat angst niet de overhand mag krijgen, maar omdat mij zoiets zomaar op straat is overkomen waar zelfs mensen liepen (!) Ben ik me er heel bewust van dat dit gewoon iedereen kan overkomen. Gelukkig denk ik niet heel vaak meer terug aan deze gebeurtenis maar ik kan wel zeggen dat het me wel heeft veranderd.

Van me afschrijven en erover praten heeft me tot nu toe al heel goed geholpen.

Scooter ongeluk

Vorig jaar Heb ik een scooter ongeluk gehad. Mijn vriend en ik hadden net een scooter gekregen die na wat opknappen weer goed reed. De eerste dag besloot ik hem mee te nemen naar mijn werk, maar meteen die dag kreeg ik een ongeluk. Ik kreeg geen voorrang en werd door een auto geraakt. Gelukkig viel het best mee en had ik alleen een kapotte knie en een beurs gevoel in heel mijn lichaam. Helaas was de scooter wel meteen total loss.. sindsdien ben ik snel bang in het verkeer. Bij elke zijstraat rem ik af omdat ik bang dat er iemand uitkomt en/of ik geen voorrang krijg. Zo lastig!

Bovenstaande gebeurtenissen hebben me veranderd als persoon. Ik vind dit best wel lastig. Angst kan je als persoon wel een beetje ‘overheersen’ en dat legt een bepaalde druk op je. Vaak bang zijn dat mensen waar je van houdt iets overkomt is niet fijn. Laat staan dat je het gevoel dat mensen jou iets willen doen… Ik hoop dat ik kan zeggen dat deze gevoelens met de tijd wat zullen afnemen en slijten en dat ik weer wat relaxter en zekerder word.


Ik ben heel benieuwd, herken jij jezelf in bepaalde punten? En vooral; hoe ga je hiermee om?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter –

0