• October 18, 2021

Waarschijnlijk ben ik niet erg origineel met het artikel van vandaag, maar ach. Origineel of niet, ik vond het toch wel fijn om even terug te blikken en stil te staan bij alles wat er in 2016 gebeurd is. Even de balans opmaken en weer door! Ben je benieuwd wat 2016 mij heeft gebracht?

Blog

Hoewel mijn blog wat betreft bezoekers geen mega grote uitschieters heeft gemaakt, kan ik toch wel zeggen dat ik gegroeid ben als blogger. Ik kan makkelijker schrijven, artikelen ‘rollen’ er sneller uit. Ook de foto’s lukken steeds beter, dus ook daarin zie ik een flinke groei.

Hoewel bloggen nog steeds een uit de hand gelopen hobby is, heeft deze ook een keerzijde (gehad) dit jaar. Het heeft me namelijk ook geregeld onzeker gemaakt. Door mijn blog – en mezelf – te vergelijken met die van andere bloggers verloor ik een beetje mijn plezier in het bloggen. Ik voelde me bijvoorbeeld minderwaardig omdat mijn blog niet zo snel groeit als die van andere bloggers. Het werd zelfs zo erg dat ik overwoog om te stoppen met bloggen. Achteraf ben ik blij dat ik mezelf heb herpakt en dit gelukkig steeds beter kan relatieveren. De ene blog is de andere niet, en dat ik misschien wat minder snel groei maakt mij als blogger niet minder goed. Punt.

rp_opmerkingenbloggers-1024x661.jpg

Wel ben ik nog een beetje zoekende met betrekking tot mijn blog. Ik weet nog niet zo goed welke kant ik op wil. Natuurlijk wil ik in grote lijnen blijven doen wat ik nu ook doe, maar ik twijfel nog of ik wat dingen en onderwerpen weg ga laten, en/0f dat ik juist wat dingen ga toevoegen.. Ik vind het lastig! Dit jaar ben ik ook een Youtube kanaal gestart en ik weet ook nog steeds niet zo goed of dit het wel voor mij is. Ik vind het leuk, maar ik weet niet of ik daar wel ‘de persoon’ voor ben. Ik vraag me vaak af of ik wel leuk ben om naar te kijken, spontaan genoeg, dat soort dingen. Ook zou ik niet snel op straat gaan vloggen, dit voelt een beetje ‘gek’. Al deze onzekerheden maakt dat ik nog niet echt weet wat ik hiermee wil. En weet je, ik hoef nu niets te kiezen 🙂 Ik zie het allemaal wel.

Samenwerkingen

Dit jaar heb ik een aantal hele toffe samenwerkingen gehad dankzij mijn blog. Ik blijf het bijzonder vinden dat er bedrijven zijn die met mij willen samenwerken. Op deze manier heb ik merken en producten uit kunnen testen die ik anders nooit had ‘leren kennen’. Zo gaaf! Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een 3d hairstroke techniek mogen ondergaan bij Impresss, dit stond stiekem al een hele tijd op mijn lijstje. En zo zijn er nog meer hele leuke samenwerkingen waarop ik met een fijn gevoel terugkijk.

Natuurlijk verlopen niet alle samenwerkingen even goed. Zo zijn er ook bedrijven die JOU benaderen en vervolgens gewoon niet meer antwoorden. Bedrijven die niet eens de moeite nemen om je een reply te sturen, zelfs niet na een – in mijn ogen – succesvolle samenwerking! Ik vind dit soms best frustrerend en vervelend, en mede daarom ga ik hierin ook wat kritischer worden. Nog wat beter nadenken voordat ik een samenwerking aanga, en vooraf betere afspraken maken.

img_1702

Persoonlijk

Het jaar 2016 was voor mij persoonlijk over het algemeen wel prima. Wel waren er geregeld wat momenten waarop ik niet lekker in mijn vel zat door verschillende omstandigheden. Toch denk ik dat veel van dat soort momenten voortkomen uit het feit dat ik al snel en veel pieker over heel veel dingen. Ik heb een bepaald beeld in mijn hoofd, en als dingen dan anders lopen, of mensen reageren anders dan verwacht, dan vind ik dat lastig. Ik weet dit heel goed van mezelf, maar hieraan werken en dit veranderen blijft lastig.

Desondanks ben ik wel van mening dat ik langzaam maar zeker vooruitgang boek. Steeds minder vaak doen dit soort situaties zich voor, en als het wel zo is dan blijf ik er al minder lang in hangen dan voorheen. Ik ben er nog niet, en daarom is het ook mijn doel voor 2017 om wat ‘stabieler’ te worden. Dat ik dingen wat meer op z’n beloop laat, rustig afwacht en niet meteen in de stress schiet als dingen anders lopen. Dat zou mij al een stukje meer rust geven, en dat zou ik wel heel fijn vinden 🙂

img_1277

Mama

Voor wie mij al wat langer volgt is het vast niets nieuws; mijn moeder die best wel ziek is. Mocht je dit hebben gemist, dan kun je het beste even dit artikel lezen. Dan ben je helemaal op de hoogte. Anyway, het gaat dus niet zo goed met haar. En helaas lijkt dit steeds een beetje slechter te worden. De gewone dagelijkse dingen worden moeilijker en niks is meer zo vanzelfsprekend. Aan de ene kant ‘wen’ je eraan en sta je er ook niet zo bij stil dat het steeds slechter gaat. Maar soms zijn er van die momenten waarop je toch weer even kei hard met je neus op de feiten wordt gedrukt. Als je de zuurstoftank van je moeder sjouwt, of haar ziet zitten in de rolstoel. *Realitycheck* Ik sta hier liever nooit vaak en lang bij stil omdat dit beeld mij verdrietig maakt. Je moeder zo te zien is ontzettend moeilijk. Helemaal omdat het voor haar heel moeilijk is om ‘dit’ allemaal te accepteren. Je erbij neer te leggen dat je niet meer kunt, terwijl je wel graag wil…

Om dit stukje toch een beetje een positieve noot mee te geven – hoewel dit bijna onmogelijk is – kan ik jullie vertellen dat er dit jaar wel iets is gebeurd wat wellicht een beetje hoop voor de toekomst geeft. Mijn moeder is op de transplantatielijst gekomen en komt dus in aanmerking voor nieuwe longen. Hoewel het natuurlijk erg onzeker is of, en wanneer er donorlongen komen, geeft deze gedachte wel een beetje hoop. Hoop op wellicht een ‘nieuw leven’, hoop op het idee dat het dus wél beter kan worden. En daar hou ik me aan vast. Heel hard.


Hoe kijk jij terug op 2016?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest

0