• October 20, 2021

Als ik bepaalde mensen moet geloven dan moeten mijn vriend en ik eens gaan opschieten. Het ‘einde van mijn leven’ nadert en dat we nog geen kinderen hebben kan écht niet! De standaard vraag die we krijgen op feestjes is de volgende “zeg, waar blijven die kinderen nou?”.

baby-256857_960_720

Ik weet niet wat het is, maar op elk feestje is het weer raak. Mensen vragen zich kennelijk af waarom wij nog niet denken aan kinderen. Alsof je te oud bent, wanneer je samen besluit nog even te willen wachten. Belachelijk! Ook als je 30+ bent zou je aan kinderen kunnen denken. Al moet ik zeggen, ik heb een hekel aan deze uitspraak. Daarover later meer 😉
Als ik op een feestje ben dan heb ik zin om gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Dan heb ik geen zin om voor de zoveelste keer te moeten vertellen waarom wij nog niet bezig zijn met kinderen (krijgen).

Aan kinderen beginnen

Waarom ik dit een stomme uitspraak vind? Omdat je naar mijn idee niet zomaar even ‘aan kinderen begint’. Als je geluk hebt mag je kinderen krijgen. Dit is – helaas – niet zo vanzelfsprekend als dat het soms lijkt. Ik ken ook mensen die het best moeilijk hebben (gehad). Er zijn genoeg mensen bij wie het niet zomaar ‘even’ lukt. Daarom ben ik ook van mening dat deze uitspraak een beetje stom is.

Je probeert kinderen te krijgen, maar het lukt niet

Stel je voor, mijn vriend en ik zijn al een jaar bezig, en het lukt maar niet?! Dan komt zo’n vraag behoorlijk pijnlijk aan. Zoals ik hierboven al zei, kinderen krijgen is niet zo vanzelfsprekend. Vragen wanneer je onderhand eens aan kinderen begint kan dus ook ontzettend gevoelig liggen. Ik denk dat veel mensen daar niet zo bij stilstaan. Er zullen genoeg stellen zijn die het niet aan de grote klok hangen als ze ‘aan de slag gaan’, dus misschien zijn er wel stellen ‘bezig’ zonder dat je het weet. Dit onderwerp zou ikzelf dus niet zomaar opbrengen bij mensen die je niet goed kent…

“Als je wacht op het juiste moment kun je eeuwig wachten”

Deze uitspraak heb ik laatst nog gehoord. Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk dat je als stel heel goed weet wanneer het voor jullie hét moment is. Dit is namelijk ook heel persoonlijk! Voor het ene stel betekent dit bijvoorbeeld een ruime woning, voor een ander stel wellicht een vaste baan.. Zo zie je maar dat iedereen andere ideeën heeft bij ‘hét moment’. Voor ons is het juiste moment om aan kinderen te denken wanneer we hier allebei helemaal klaar voor zijn. Als we toe zijn aan de volgende stap. Ook zouden we eerst willen verhuizen naar een grotere woning. Op dit moment is er eigenlijk geen ruimte voor een babykamer.

Genieten van het leven, en van elkaar

Naast alle praktische zaken vinden wij het heel belangrijk om eerst nog een aantal dingen te doen of te zien voordat we toe zijn aan de volgende stap. Want eerlijk is eerlijk, een kind brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Dan kun je niet zomaar even zeggen “oké, we gaan spontaan op stap”. Daarnaast zijn we ook ‘pas’ tweeeneenhalf jaar samen. Nu is dat niet mega kort, maar er is nog zoveel wat we willen doen. Zo staan er nog vakanties op de planning, willen we in de zomer nog festivals bezoeken, en uit kunnen slapen is toch ook wel heel erg lekker! Als je een kind hebt dan moet je je leven toch op heel veel punten aanpassen, en dat willen we nog even niet.

Nu wil ik niemand persoonlijk aanvallen. Dus mocht jij dit lezen, en mij deze vraag al eens hebben gesteld 😉 Ik ben niet boos op je! Ik word alleen soms een beetje moe van deze eeuwige, terugkerende vraag. Ja, wij willen kinderen. Nee, nog niet nu. Punt.


Is het voor jou herkenbaar? Krijg jij ook weleens die vraag, en hoe denk jij hierover?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest

0