• October 20, 2021

Ik vond het wel weer tijd voor een make-up review! Dat is alweer veel te lang geleden namelijk. Ik maakte een complete look met MUA producten. Ben je benieuwd?

make-up-mua

Oké, ik beken. Deze titel is een klein beetje misleidend. Ik heb namelijk 2 of 3 producten gebruikt die niet van MUA zijn, kunnen jullie dit voor deze keer door de vingers zien?

Een tijdje geleden ging de deurbel en kreeg ik van de pakketbezorger een vrij ‘zware’ doos in mijn handen geduwd. Deze ontving ik van een pr bureau. “Wat gek, ik heb niks aangevraagd” dacht ik nog.. Bleek ik een doos vol met MUA producten te hebben ontvangen?! Waaatt! Ik? Super leuk, ik was meteen helemaal happy! Dus… Tot zover de voorgeschiedenis van deze producten 😉

Als ik alle producten apart zou reviewen dan ben ik heel 2017 nog bezig.. Daarom heb ik een aantal producten geselecteerd waar ik het meest benieuwd naar ben en deze gebruikt voor een complete look!

mua-make-up

Voor de basis gebruikte ik bovenstaande producten. Ik begon met de Matte Perfect Primer en bracht vervolgens de Matte Perfect Foundation aan. Wat me opviel is dat de foundation vrij dekkend is en een mooi matte finish geeft. Kijk, dit moet ik hebben! Vervolgens ging ik verder met het Prime & Conceal palette. Ik bracht de groene kleur aan op wat rode vlekjes, deze kleur neutraliseert (rode) oneffenheden. Goed blenden is wel essentieel 😉 De concealer in het midden was niet helemaal mijn ding. Erg licht qua kleur en ook vrij vettig. Misschien dat dit beter werkt voor de wat drogere huidjes. Met de andere kleurtjes wist ik me geen raad, hihi. Om het geheel te setten bracht ik wat aan van de Matte Satin Pressed Powder. Gewoon een prima poeder die mijn huid matteert, komt altijd wel van pas!

mua

Vervolgens ging ik verder met het Bronze Sculpt & Contour kit. Zoals sommige al weten ben ik geen ‘contour-held’, maar toch wilde ik graag een poging wagen 😉 Ik vond het best lastig werken, er komt namelijk weinig kleur vanaf, maar vooral glans/glitter. Om te contouren geef ik dan toch liever de voorkeur aan een matte poeder met een koele ondertoon. Nadat ik blush had aangebracht maakte ik het geheel af met de Strobe & Glow highligher. Een mooie, lichte highlighter met een koele ondertoon, pretty!

Op mijn ogen maakte ik een vrij basic look zoals ik die vaak draag. Op de foto’s blijkt wel weer hoe lastig het kan zijn om make-up vast te leggen 😉 Het lijkt namelijk een stukje minder zichtbaar dan in het echt. Op mijn lippen gebruikte ik de Paint Box. Wat een mooi palette! Even wennen, dit werkt namelijk net een tikkeltje anders dan ‘gewone’ lipstick. Er zitten 2 kwastjes bij die op zich wel prima werken. Ik vind het resultaat wel erg mooi! Hoewel de lipstick romig aanvoelt op de lippen is de houdbaarheid dik in orde.

Mijn mening

Pluspunten : Ik ben groot fan van de foundation. De dekking is namelijk erg goed! Het kan voor een huid met droge plekjes wel lastig zijn, deze brengt door de formule wel wat ‘stroefjes’ aan. Maar verder heb ik niks te klagen, het geeft een goede dekking en een mooi matte effect. Dat zijn de 2 belangrijkste dingen die ik zoek in een foundation. Met het de Paint Box ben ik heel tevreden, mooie gepigmenteerde kleurtjes die fijn aanvoelen op de lippen. Het oogschaduw palette is ook erg fijn, hiermee kun je een mooie natuurlijke look maken. Ik gebruik graag matte kleurtjes, dus ik ben erg blij hiermee! De primer doet wat hij moet doen, een goede basis bieden voor de rest van mijn make-up en het geheel een wat ‘gladder’ te maken.

Minpunten :  Waar ik wat minder blij mee ben is de Fixing Spray. En dan niet de spray zelf, maar de manier waarop het op je gezicht komt. Het is geen fijne nevel, maar juist een beetje ‘grof’. Resultaat? Na 3 keer sprayen een vrij nat gezicht. Jammer! Wat ik ook minder vind is het Bronze & Sculpt Contour Kit, vooral vanwege de glans en het feit dat er weinig product af komt. Met het concealer palette ben ik ook wat minder tevreden, voornamelijk omdat ik de meeste kleurtjes niet gebruik en omdat de middelste erg vet aanvoelt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

MUA is beperkt te koop bij Kruidvat. Als je wil weten waar ze bij jou in de buurt MUA verkopen raad ik je aan om even naar dit artikel te kijken.

Matte Perfect Primer € 6,99
Pro Base Prime & Conceal € 6,49
Pro Base Matte Satin Pressed Powder € 4,99
Pro Base Mattify Fixing Mist € 6,99
Matte Palette – Ever After € 7,49
Matte Perfect Foundation € 4,99
Strobe & Glow Highlighter € 7,49
Bronze & Sculpt Contour Kit € 7,49
Paintbox Multishade Lip Palette – Imperial Plums € 5,49

mua-fixinig-spray

img_2763


Ben jij al bekend met MUA? Heb je een favoriet?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest
* dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

0