• October 19, 2021

Vaste prik voor ons Etosfriends; iedere maand ontvangen wij weer een nieuwe box met producten om te testen. In april ontving een deel van ons een aantal producten om onszelf te ontdoen van het wintervachtje. “Was het zo erg?!” Ja, bij mij was het inderdaad zó erg. Dit pakket kwam dus als geroepen. Inmiddels heb ik alle ontharingsproducten uitvoerig getest en wil ik mijn mening met jullie delen!

etos-ontharingsproducten

Ik denk – en hoop – dat het herkenbaar is hoor, in de winter doe ik toch wat minder moeite om ‘de boel’ bij te houden. Je hoeft dan niet in korte broeken en/of jurkjes de deur uit, dus waarom zou je die scheerbeurt niet gewoon af en toe skippen?! Of ben ik gewoon lui…? Dat kan natuurlijk ook nog.

Anyway, we zitten inmiddels in mei en dat betekent dat de temperaturen gaan stijgen en onze benen weer wat vaker zichtbaar worden. Perfecte tijd dus om vanaf nu alles weer wat beter bij te houden 😉 Wellicht deed je dat al, in dat geval; good for you! Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen, haha.

etos-ontharingsstrips-bikini

Etos ontharingsstrips bikini

Als eerste testte ik de ontharingstrips voor de bikinilijn van Etos. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik niet extreem veel haargroei heb, dus mijn bikinilijn stelt eigenlijk niet veel voor. Dat is ook de reden dat ik hier geen speciale aandacht aan schenk, normaal scheer ik daar ook gewoon alles weg. Net zoals eigenlijk al het haar, zowel op mijn benen als daar, down under. Ik heb het precies gedaan zoals het op de beschrijving stond. Warm wrijven, op de gewenste plek aanbrengen, goed aandrukken en dan tegen de haargroei in eraf trekken. De pijn viel me alles mee, oké, het is niet fijn, maar wel prima uit te houden. Hoewel mijn haartjes lang genoeg waren zijn helaas toch niet alle haartjes meegekomen. Jammer! Het was inmiddels wel best plakkerig geworden, wat ik dus niet zo fijn vond. Gelukkig was dit zo verholpen, met een veeg van de nabehandelingsdoekjes was alles weer zoals het hoorde en verdween ook het plakkerige laagje.

Aanrader? 

Voor mij niet zo. De reden die voor mij op nummer 1 staat waarom het voor mij niks is, is vooral het feit dat je eerst alles moet laten groeien. Als je haartjes te kort zijn is het moeilijker ‘pakken’ waardoor het kan zijn dat niet alle haartjes meekomen. Dat laten groeien staat me niet zo aan. Als het ‘te lang’ wordt gaat het namelijk kriebelen, en als ik ergens niet tegen kan is dat het wel.

etos-ontharingscreme

Etos ontharingscrème

Ontharingscrème is een product die ik echt al jaren niet meer heb gebruikt. Ik weet nog wel dat ik dit in mijn puberteit weleens gebruikte. Wat ik me hier nog meer van herinner is het branderige gevoel en de mega ranzige, chemische geur. Een beetje huiverig ging ik aan de slag met dit product, haha. Ik had goed gespaard, dus mijn beenhaartjes waren lang genoeg hiervoor. Met een spatel verdeelde ik de crème en liet het een paar minuutjes zitten. De geur was lang niet zo vies als ik me herinner, eigenlijk was de geur hiervan wel prima. Van het branderige gevoel was ook geen spoor. Fijn. Na zo’n 3 minuten pakte ik de spatel weer erbij en ‘schraapte’ eigenlijk de haartjes en overtollige product van mijn benen. Hoewel ik dit wel een beetje voelde – of ik ‘schraapte’ gewoon te hard – loog het resultaat er niet om. De haartjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Op een aantal plekjes bleef er toch een enkel haartje achter, maar wanneer ik hier nog een keer overheen ging liet het toch los. Nadat ik mijn hele been had gedaan bleef er echt een mega zachte huid achter, die lichtelijk gevoelig was, maar verder geen pijn deed of wat dan ook.

Aanrader?

Ja, ik ben echt enthousiast. Dit is een hele makkelijke manier om jezelf redelijk snel en makkelijk te ontdoen van je vachtje. Wat ook fijn is, is dat je jezelf hier niet mee kunt verwonden. Als ik mezelf in alle haast wil scheren kan het nog weleens voorkomen dat ik naderhand met een aantal wondjes rondloop.

etos-warm-wax-roll-on

Etos warm wax roll-on

Dan het product waar ik stiekem een beetje ‘bang’ voor was. Oké, bang is een groot woord, maar ik dacht wel dat dit het meest pijn ging doen, haha. Mijn benen wax ik eigenlijk nooit, meestal haal ik een scheermesje over mijn been en that’s it. Des te nieuwsgierig was ik hiernaar. Zou dit vanaf nu bij mijn ‘onthaar-ritueel’ horen?! Nee. Ik heb de wax precies aangebracht zoals op de beschrijving stond, easy peasy. Ik weet niet of het onhandigheid is, maar die wax zat op een gegeven moment óveral. Al mijn vingers en handen zaten onder. Plakzooi tot en met, haha. Ik vond het ook een beetje lastig werken bij jezelf, zeker op de achterkant van je been. Helaas bleven er hier en daar nog wat haartjes achter waardoor ik naderhand nog met een scheermes aan de slag moest. Nee, dit is ‘m niet voor mij. Een voordeel hiervan vind ik wel dat mijn benen erg zacht worden na het waxen. Stukken zachter/gladder dan wanneer ik ze scheer.

Aanrader?

Ik denk dat als je ervaring hebt met waxen en/of je vaker je benen hebt láten waxen, dit een hele fijne set is. Ikzelf vind een andere manier van ontharen toch wat fijner.

etos-verzorgende-olie

Etos verzorgende olie

Na het scheren gebruik eigenlijk niets speciaals voor mijn huid. Deed ik dat maar, want soms is mijn huid een beetje geïrriteerd. Deze verzorgende olie kwam dus als geroepen. Deze kalmeert en hersteld de huid, precies wat je nodig hebt na het scheren. Dat deze olie nog verzorgende ingrediënten bevat én snel intrekt is voor mij wel een pluspunt. Na het ontharen van mijn benen heb ik gebruik gemaakt van deze verzorgende olie, wát een fijn spul. Het ruikt lekker, een beetje bloemig, maar niet too much. Ikzelf ervaar het niet als negatief dat hier parfum aan toegevoegd is, maar mocht je hier niet zo goed tegen kunnen, kun je deze olie wellicht beter skippen. Een lekker geurtje is voor mij niet essentieel, maar ik kan het zeker wel waarderen 😉 Mijn huid wordt lekker zacht en voelt gewoon goed verzorgd aan. Toppertje dit!

Aanrader? 

JA. Niets meer aan toe te voegen.

Mijn mening

De Etos ontharingsproducten vind ik deels erg fijn, en deels wat minder. De ontharingscrème bijvoorbeeld, deze is makkelijk in gebruik en zorgt voor snel – en pijnloos – ontharen. Ideaal. De geur is prima, het doet geen pijn, en het is effectief. Maar wat ik als nadeel ervaar (bij al deze producten) is het feit dat je dus eerst een flinke tijd moet ‘sparen’ voordat je haartjes lang genoeg zijn. Als je nu vaak korte broeken of rokjes draagt kan dit in de zomermaanden voor problemen zorgen. Hairy leg alert! Nu ben ik niet echt een ‘jurkjes- en rokjesmeisje’, dus voor mij is dit niet zo’n probleem. De warm wax roller is persoonlijk niet zo mijn ding, dus ik zal eerder met de ontharingscrème aan de slag gaan. Deze vond ik namelijk erg fijn. Net als de heerlijke verzorgende olie, die is al – soort van – in beslag genomen door vriendlief. Ik denk dat waxen gewoon niet zo aan mij besteed is 😉 Ieder zijn ding, toch?!

Prijzen en verkrijgbaarheid

Warm wax roller € 4,99
Verzorgende olie € 2,99
Ontharingsstrips bikini € 2,49
Ontharingscrème € 3,19

Alle ontharingsproducten zijn uiteraard gewoon te koop bij Etos.


Wat voor ontharingsproducten gebruik jij? En naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Liefs Nina 

Volg Simplynspecial | Bloglovin’InstagramFacebook Twitter – Pinterest
* dit artikel betreft producten die ik heb ontvangen ter review

0