• October 25, 2021

Wat wil ik in de zomer? Zon! Wat nog meer? Mooie nagels! Hoe doe ik dit? Met behulp van SensatioNail! SensatioNail is een tijdje terug een enorme hype geweest en ik, als spuit elf, wilde toch ook nog wel graag zo’n set proberen. Als ik op vakantie ben wil ik natuurlijk niet dat mijn nagels er na een dag strand al enorm verlept uitzien. Is SensatioNail hier een oplossing voor? Laten we kijken!

Introfoto

Allereerst even een huishoudelijke mededeling. Dit klinkt heel serieus, maar dat valt allemaal wel mee. Als jullie zo meteen toevallig denken: ‘Dit is niet Nina haar schrijfstijl? En… Huh, dit zijn ook niet Nina haar nagels!’ Dan klopt dat als een bus. Jullie moeten het vandaag met mij doen! Wie is die ‘mij’ dan wel? Ik ben Kim en ik blog zelf ook al enige tijd. Door het bloggen heb ik Nina dan ook leren kennen! Omdat Nina momenteel zelf acrylnagelsnagels draagt, vroeg ze mij om de set van SensatioNail te testen en te reviewen. Superlief en ik voel me ook vereerd dat ze aan mij dacht. Ik doe dit dus graag. Oké, genoeg gekletst! Ik wil mooie nageltjes! Laten we dus snel beginnen.

De verpakking

Foto 1
De spulletjes komen in een mooi, vrij groot doosje. Op de bovenkant van de verpakking is te zien welke kleurtjes erin de doos zitten. Omdat ik de Deluxe Gel Starter Kit heb, zitten er twee kleuren in de doos. Een roze en een berry kleurtje. Superleuk dat ze ook zo’n Deluxe Kit verkopen. Zo heb je meteen twee kleurtjes in je bezit en kun je afwisselen.

Foto 2
Daarnaast staat er op de verpakking nog veel meer informatie. Op de achterkant kun je bijvoorbeeld al een korte uitleg vinden over hoe deze SensatioNail Kit werkt. Ook is te zien dat de Kit belooft je nagellak maar liefst twee weken onbeschadigd te laten zitten! Hoe bizar is dat!? Dat lijkt me zo ideaal. Met mijn werk in de Horeca ben ik veel bezig met mijn handen en na een avondje werken zien m’n nagels er vaak niet meer uit. Als ik die avond daarna weer moet werken, is het eigenlijk alweer een must dat ik mijn nagels opnieuw lak. Zonde! Ook is het gewoon veel werken en eerlijk? Ik ben daar vaak te lui voor. Je ziet mij vaker mét beschadigingen in mijn lak dan zonder. Als SensatioNail deze belofte kan waarmaken, ben ik méér dan tevreden! Eindelijk voor een langere periode mooie nagels! Ik ben benieuwd!

De inhoud

Foto 3
In de doos zitten de volgende producten:
♥ Gel Cleanser
♥ Gel Primer
♥ Color Gelpolish in Raspberry Wine en Pink Chiffon
♥ Gel Base & Top Coat
♥ Pluisvrije doekjes
♥ Dubbelzijdige nagelvijl
♥ Manicure stick
♥ SensatioNail gel LED lamp

Foto 4
Als laatste zit er ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing in de doos, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van plaatjes ter verduidelijking. Ook dit vind ik fijn, zo weet je goed wanneer je wat moet doen en wat er wordt bedoeld. Daarnaast is het kijken van plaatjes veel leuker dan het lezen van lappen tekst, toch?

Het aanbrengen

Foto 5
Allereerst moet je je nagels vijlen. Je gebruikt de ruwere kant van de vijl om de nagels wat korter te maken en de zachte kant gebruik je voor de nagelbedden. Vervolgens moet je een beetje van de Gel Cleanser aanbrengen op zo’n pluisvrij doekje om de nagels schoon te maken. Als laatste breng je een laagje Gel Primer aan die je laat drogen aan de lucht.

Foto 6
Whoehoe! Nu wordt het tijd voor de lamp. Eerst breng ik een dun laagje Gel Base & Top Coat aan. Kapsel hiermee de nagel ook in, dus neem de randjes van je nagel goed mee. Je moet de huid en nagelriemen vermijden. Daarna moeten we het dus uit laten harden in de lamp voor 15 seconden. Stop het snoertje van de lamp in het stopcontact. De lamp bevat geen knopje, maar gaat automatisch aan zodra je je vingers eronder doet.

Foto 7
Foto 8
Je pink, ringvinger, middelvinger en wijsvinger kunnen alle vier tegelijkertijd onder de lamp. De duim doe je steeds apart. Omdat je eventjes moet wachten, is het verstandig om hand voor hand te lakken. Zoals je ziet geeft die Gel Base & Top Coat bijna licht onder de LED lamp. Echt een tof effect! Na 15 seconden knippert de lamp een keer. Dit betekent dat de eerste ronde klaar is. Dan ga je verder met je andere hand.

Foto 9
Vervolgens is het tijd om de kleur te kiezen. Ik ging voor Raspberry Wine, een prachtige rood-roze kleur. Deze hoor je dun aan te brengen, maar dit vond ik nogal een uitdaging. Gel is wat dikker dan normale lak en daardoor vond ik het aanbrengen van deze lak, voor de eerste keer, een beetje lastig. Doordat het dun lakken lastig is, heb ik al snel het idee dat ik veel lak verbruik. Het is misschien een kwestie van oefenen, maar voor m’n gevoel heb ik al een half potje nagellak opgemaakt. Zonde! Oh ja, lak trouwens ook weer de voorkant van de nagels weer goed mee en kapsel ze in. Daarna laat je de lak uitharden onder de lamp voor 30 seconden. Negeer het knipperende licht na 15 seconden. Na 30 seconden valt de lamp automatisch uit. Breng vervolgens nog een laagje van de kleur aan, om hem vervolgens weer 30 seconden uit te harden. Als laatste breng ik weer een laagje van de Gel Base & Top Coat aan, om hem vervolgens, je raadt het al… Weer 15 seconden te laten uitharden onder de lamp. Toen ik hiermee klaar was dacht ik echt: ‘Maar mijn nagels… Ze lijken nog nat? Of vet? Hoort dit wel?’ Maar… Dan komen de pluisvrije doekjes weer om de hoek kijken! Breng op deze doekjes weer een beetje Gel Cleanser aan, die we in het begin ook gebruikt hebben. Hiermee verwijder je als allerlaatste de vochtige laag en ineens is je gel écht hard. Superapart! Dit vond ik echt de meest fascinerende stap, haha.

Het resultaat

Foto 10
Hierboven zie je de foto nadat ik net mijn nagels net heb gelakt. Tja, ik zei toch dat ik moeite had met de substantie? En in de gebruiksaanwijzing staat nog zo: neem je nagelriemen en huid niet mee. Oops. That’s me. De kleur is trouwens wel heel tof! De glans is schitterend, maar ik vind het er wel bijzonder uitzien. Ik moet eraan wennen. De lak lijkt wel van glas of plastic, of zo. Hij is doorzichtig, maar toch dekkend genoeg. Er zit echt een dikker laagje op je nagels en het voelt vrij stevig aan.

Foto 11
En op bovenstaande foto zie je de lak na twee weken. Serieus, zelfs mijn vriend vond het bizar, haha. Ook mijn vader zei het: ‘Dat is wel top spul, hé? Hoelang zit het er al op?’ Ja, al twee weken. Het enige wat ik zie is dat mijn nagels groeien en dus de rand langs mijn nagelriemen weer zonder nagellak komt te zitten. Verder vind ik dit niet storend, want de lak zit er nog enorm goed op. Ik vind het er zelfs mooier opzitten, omdat de uitgeschoten vegen weg zijn, haha. En… Geen chips! Whoehoe! En dat terwijl ik zelfs nog gewoon een keer mijn nagels heb gevijld. Ook de glans zit er nog op. Ik heb écht het idee dat mijn nagels sterker zijn door deze lak. Er zit, zoals ik net al zei, toch een extra dikke, stevige laag op de nagels. Hierdoor scheuren mijn nagels minder snel. Ideaal voor mensen met broze nageltjes, dus!

Foto 12

Conclusie

Wil jij ook je hele vakantie mooie nagels zonder daar naar om hoeven te kijken? Dan is SensatioNail echt wat voor jou! De lak zit er echt perfect op na twee weken en daarna ga je pas de eerste, goed zichtbare beschadigingen krijgen. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar als je weet hoe het werkt is het zo gebeurt. Je moet namelijk vrij veel stappen doorlopen voordat de lak er goed op zit. Ergens is het daardoor niet zo gek dat de lak langer blijft zitten dan normale lakjes.
Wat trouwens ook heel chill is? Als je de zilveren onderkant van de lamp verwijderd, kun je je voeten ook onder de lamp proppen en je teennagels meenemen! Ideaal! Eigenlijk kent SensatioNail alleen maar voordelen, maar er zijn een paar zaken waar je beter rekening mee kunt houden. De Starter Kit bevat geen goedje om de gel te verwijderen en gel gaat er niet met gewone nagellak remover af. Dit moet je dus los aanschaffen. Daarnaast is de SensatioNail lamp de investering zeker waard, maar losse lakjes kopen kost ook geld. Deze zijn duurder dan de gemiddelde ‘normale’ lakjes in de drogisterij. Toch kom je met zo’n Deluxe Gel Starter Kit al een heel eind, want er zitten genoeg spullen in voor 10 lakbeurten. Is er iets op? Je kunt de meeste producten uit de doos ook weer los aanschaffen. Ideaal wat mij betreft! Lang leve gelnagels!

De SensatioNail Deluxe Gel Starter Kit is te koop bij Drogistplein voor € 59,99 (aanbieding).


Nina, nogmaals bedankt dat ik door jou kennis heb gemaakt met dit fijne product! En hopelijk vonden jullie het een leuke review. Ik heb in ieder geval enorm veel plezier beleeft aan het testen van dit product. Oh ja, als laatste heb ik zelf ook een blog zoals ik net liet vallen en natuurlijk zou ik het superleuk vinden als je een kijkje komt nemen daar! Jeeeej voor schaamteloze zelfpromotie, haha!  Nee, maar echt: voel je vooral welkom en wie weet tot snel!

Liefs, Kim

* dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review

0