• 01/07/2022

Zo gek is dat, hè. Maandenlang kijk je ergens naar uit. Het duurt maar en het duurt maar. En voor je het weet is het weer voorbij! Zo ging dat ook met onze vakantie… Inmiddels ben ik net een paar daagjes thuis, dus het wordt hoog tijd om jullie alles te vertellen over onze vakantie naar Tenerife. Dus heb je zin in in zon, palmbonen en zomerse outfits? Lees dan zeker even mee!

Vrijdag 1 september was het eindelijk zo ver. We keken al een eeuwigheid uit naar deze vakantie. Zeker omdat we allebei al jaren niet meer echt op vakantie zijn geweest. Daarnaast hadden we allebei een drukke periode op het werk achter de rug, dus wat rust was wel heel welkom voor ons allebei 😉 Na wat inpak-struggles stonden we uiteindelijk veel te vroeg op het vliegveld. Hoefden we in ieder geval niet te haasten, hihi. Om 13.30 zaten we dan in de lucht op weg naar de zon. Tenerife here we come!

Na een vlucht van zo’n 4,5 uur kwamen we rond 17.00 uur aan in het hotel. Vanwege het tijdsverschil hadden we zelfs een uur ‘gewonnen’. Nice! Waar ik iets minder blij van werd was het weer. Geen zon en strak blauwe lucht, maar het was enorm bewolkt. Meh! Ik zag het al helemaal voor me dat juist wij ontzettend pech zouden hebben en de hele week geen zon zouden zien. Achteraf maakte ik me weer druk om niks, zoals gewoonlijk… Na nog geen half uur rijden kwamen we aan in het hotel.

Best Tenerife in Los Christianos bleek achteraf een hele goede keuze te zijn. Het hotel was groot, maar ook erg netjes en schoon. Onze kamer was gerenoveerd (in tegenstelling tot sommige andere kamers) en het zag er op een paar kleine puntjes na super goed uit. De kamer en badkamer waren  vrij ruim, net als het balkon. Oh. Mijn. God. Ons balkon was echt mega! Ik denk dat ik hier gewoon een klein feestje kan geven zo groot. En het uitzicht was echt geweldig. Wij zaten op de 5e verdieping, dus bijna helemaal bovenaan. Maar we hadden niemand meer boven ons zitten, zeg maar. Je keek uit over de straat tegenover ons hotel, helemaal tot aan de zee.

Dit was echt ONS balkon. Hoe mooi?! Hier kwamen we trouwens net aan, vandaar de lange broek 😉

Echt heel gaaf!

Lekker!

Another cactus picture 🙂

Toen we op de boot zaten om dolfijnen en/of walvissen te spotten. Echt super mooi vind ik dit!

Mooie bloempjes!

De zee! Zonder zandstraat helaas, maar we hebben ons prima vermaakt in het zwembad 😉 In het deel van Tenerife waar wij zaten was er geen zandstrand helaas. Heeft allemaal te maken met de vulkaan de El Teide.

Zo leuk dit, echt 2 hele blije spelende papegaaien. Ik vind deze hyacint ara’s zo mooi om te zien.

Pinguin <3 Echt zo mooi verblijf hadden ze. Je kon echt zien dat er goed voor ze wordt gezorgd. Er kwam zelfs echte sneeuw (!) uit het plafond.

Palmbonen geven me toch een instant vakantiegevoel.

Kon ik meteen even wat toffe blog-foto’s schieten 😉 Toch wel leuk zo’n andere setting.

Over het hotel heb ik eigenlijk niks te klagen. Het eten was prima en vooral erg divers. Bijna iedere dag stonden er weer andere dingen bij het buffet. Je had enorm veel keuze, dus er was voor ieder wat wils. We kozen voor all inclusive wat we allebei wel erg fijn vonden. Ook ideaal wanneer je aan het zwembad ligt. Een paar meter lopen en je kon gewoon alles pakken wat je wilde, cocktails, likeur, ijsjes, en ’s middags ook pizza, hamburgers en ga zo maar door. Man, tijdens deze vakantie ben ik even vergeten hoe het voelt om honger te hebben, haha. Je blijft maar eten omdat er staat, maar niet perse omdat je honger hebt. Best erg eigenlijk.. Wat hebben wij lopen vreten daar. Pfff!

Onze vakantie was wat mij betreft een perfecte mix tussen relaxen en dingen ondernemen. Zo hebben we een paar dagen doorgebracht aan het zwembad en door de omgeving te verkennen, te shoppen en te wandelen. Maar we hebben ook 3 uitstapjes gedaan. Vooraf hadden we al besloten dat we heel graag naar Siam park en Loro parque wilden, allebei parken die op de 1e plek van de wereld staan. Siam Park is een waterpark met super veel vette glijbanen, en Loro parque is een mega grote dierentuin. Wat mij betreft echt een must om te bezoeken als je in Tenerife bent. Daarnaast zijn we nog met de boot weg geweest om dolfijnen en/of walvissen te spotten. Hoewel ik enorm zeeziek werd vind ik het toch een aanrader, tenminste, als je niet zeeziek wordt 😉 Hierover schrijf ik binnenkort nog een apart artikel.

Ja, het bloggerscliché : de cactus. Kan natuurlijk niet ontbreken 😉 Even zonder flauwekul, hihi. Ik vind cactussen oprecht heel tof.

Ik kijk terug op een heerlijke vakantie met een hele grote glimlach. Het weer was super en vooral erg constant, zelfs ’s nachts werd het niet kouder dan 20 graden. Ideaal. Ik zei zelfs nog tegen mijn vriend “hier zou ik wel kunnen/willen wonen”. We hebben lekker ontspannen, leuke dingen ondernomen en heel veel nieuwe herinneringen gemaakt. Stiekem zijn we al aan het fantaseren over onze volgende bestemming <3