Geen widgets gevonden in de zijbalk
Waarom het zo leuk is om te shoppen in Duitsland

Shoppen staat voor mij gelijk aan Duitsland, en andersom. Erg hé?! Shoppen in Duitsland is gewoon geweldig, en dit doe ik dan ook zo vaak als het maar kan. Wat het shoppen in Duitsland zo leuk maakt vertel ik je in dit artikel.

Als je dit artikel leest ben ik waarschijnlijk nog hard aan het werk. Maar als deze werkdag erop zit rijden wij gezellig samen naar Duitsland. We slapen bij mijn ouders in Essen voor één nachtje, maar hebben natuurlijk ook nog een shopmissie. Want hey, als we er dan toch zijn…

Shoppen in de stad Essen is toch wel groot favoriet bij mij. Essen heeft een heel groot centrum met voor ieder wat wils. Je kunt shoppen bij meerdere overdekte winkelcentra, maar ook slenteren door kleine, onbekendere straatjes. Good to know; er zit ook een mega Primark met maar liefst 6 verdiepen! Naast de bekende winkels vind je hier ook een aantal onbekende winkels wat het shoppen extra leuk maakt. Essen biedt een diversiteit aan winkels, er zijn genoeg plekjes om een hapje te eten. Een persoonlijke aanrader van mij is Banana Leaf. Deze zit in een zijstraatje middenin het centrum. Hier kun je voor een paar euro een lekkere middagschotel eten, of gewoon iets anders lekkers van de kaart bestellen. Kwalitatief super goed eten voor een prikkie.

www.bananaleaf.de | Schwarze Horn 6 in Essen.

DM

Tja, die zag je vast al aankomen 😉 Één van de grootste redenen waarom shoppen in Duitsland zo leuk is, is toch echt de DM. Voor wie het nog niet weet, DM is een drogist die mega veel filialen heeft en daarnaast hele fijne – en budget – producten verkoopt. Zo verkoopt DM namelijk het merk; Balea. Dit is een huismerk en echt super budget. Het verschil met huismerken is vooral de prijs. Voor een douchegel betaal je bijvoorbeeld slecht 55 cent, die vaak ook nog ontzettend mooi is vormgegeven. Het aanbod bij de DM is ook gewoon heel erg groot. Van alles is er heel veel. Een aantal make-up merken die wij hier niet kennen, maar ook een hoop verzorgingsproducten en merken. Ja, ik ben een echte DM-fan. En hoewel mijn buit tegenwoordig nooit meer asociaal groot is, kan ik nog steeds een eeuwigheid door die winkel lopen en mijn mandje vullen..

Goedkoper

Veel dingen in Duitsland zijn goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan haarverf, diverse verzorgingsproducten, maar ook benzine en verschillende huishoudelijke dingen zoals wasmiddel en etenswaren. Als ik kijk naar haarverf dan kan ik dit echt enorm veel geld schelen. Als het even kan koop ik al mijn verf in Duitsland. Dezelfde merken en varianten soms wel voor de helft (!!!) van de prijs die je hier betaald. Het is soms echt te gek, en zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken.

Als wij in Duitsland zijn gooien we ook gelijk even de tank vol. Met een beetje geluk bespaar je soms wel 20 cent per liter. Score! Deze besparing kun je vervolgens meteen weer uitgeven, snap je 😉

Andere dingen als in Nederland

Als ik in de Duitse supermarkt loop kijk ik mijn ogen uit. Zoveel lekkere dingen! En waarom is dat zo? Ik denk vooral omdat het items zijn die wij niet hebben, die voor ons onbekend zijn. Dat maakt iets meteen een stuk aantrekkelijker, toch ;)? Ik vind het zelf super leuk om rond te dwalen tussen de Duitse supermarkten en te kijken naar bijzondere dingen wij zelf niet hebben in Nederland. Ook omdat ik natuurlijk in Duitsland ben geboren en hier 10 jaar heb gewoond heb ik ook een aantal favorieten die ik iedere keer weer in mijn mandje gooi tijdens zo’n bezoekje.

Russisch brot, zo heten de koekjes op bovenstaande foto. Klinkt eng, of niet?! Niks tegen Russen/Rusland hoor, maar de naam maakt deze koekjes niet bepaald aantrekkelijk. Iedereen die ik deze laat proeven is om!


Door admin