• 01/07/2022

Waar kamerplanten in 2015 nog suf en ouderwets waren, is de botanische trend helemaal hot in 2016! En, ook in 2017 blijft deze trend voortbestaan. Je huis komt echt tot leven met planten.
Meer weten over groen in huis en hoe ik deze trend bij mij thuis heb toegepast? Lees snel verder!

Voorheen was ik niet echt iemand met ‘groene vingers’, maar inmiddels telt mijn huis alweer ruim 35 planten, van mini tot maxi!

Planten hoeven echt niet alleen in de woonkamer te staan, ook de slaapkamer en badkamer (mits een raampje) fleuren helemaal op met wat groen. Of wat dacht je van een leuk kruidentuintje in de keuken? Helemaal hip en ook nog eens handig! Tip: zorg voor voldoende licht en plaats deze niet te dicht bij de oven of het fornuis.

Nog een fijn weetje; groen in huis staat niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Een win-win situatie dus!


Ook op mijn wandplank staan wat groene beauties te shinen 🙂

Ben jij niet iemand met hele groene vingers? No worries, wat dacht je van de cactus? Staat super hip en is hartstikke makkelijk in onderhoud. Ook het luchtplantje is een geschikte variant!


Niet alleen planten, maar ook de potten waar ze in staan kunnen een heuse eye-catcher zijn in je interieur. Groepeer verschillende potjes bij elkaar voor een leuk effect. Dit kunnen allemaal verschillende kleuren potten zijn, maar ook dezelfde kleur potten in verschillende formaten staan erg leuk! Tip: ga eens bij de kringloop langs, daar zie je vaak mooie potten voor kleine prijsjes! Ik let altijd op de vorm, en spuit het desnoods thuis over met spuitverf van de action! Zo heb je een gave pot voor een mooie prijs!
Of plaats je plant eens niet in een pot, maar in een leuke kartonnen zak of een gevlochten mand. Of wat dacht je van een jeans-zakje? Dit exemplaar maakte ik bijvoorbeeld zelf van een oude spijkerbroek:


Ik ben heel blij dat groen nog helemaal hot is in 2017. Niet alleen planten, maar ook de kleur groen zelf vind ik super. Legergroen is dan ook mijn lievelingskleur 🙂 Ik heb nu al het plan om in het voorjaar mijn witte Eames schommelstoel legergroen te spuiten.
Welke woontrends zien we nog meer in 2017? Donkere expressieve kleuren, natuurlijke materialen zoals messing, kurk en terracotta. Vloerkleden zijn ook helemaal hot, net als de stoffen fluweel en velours. En tot slotte de trendkleur van 2017; Denim Drift. Een stoere, blauwe tint. Ik vind hem mooi!

Groen bij mij thuis:


Schattig cactusje in een kokodama potje 🙂 I like it!


Kokodama in de tuin!


Tip: veel planten maar weinig plek? Groepeer je groene beauties, staat hartstikke leuk samen! One green happy family 🙂


Ken je deze al? Een luchtplantje, ook wel tillandsia. Zij hebben geen aarde nodig maar leven van de lucht. Nog een ideale plant voor iemand zonder groene vingers!


Dit jaar sla ik de kerstboom denk ik over. Deze mooie kamerden krijgt misschien nog wel wat leuke kerst-hangers! Is ie niet leuk?! Daarnaast zie je een bananenplant en een pilea, ook wel pannenkoekplant!