• 01/07/2022

Helemaal leuk, een lambrisering op de muur! Wist je dat er vele soorten lambrisering zijn? Nee, niet alleen die ouderwetse houten latjes bij je opa en oma op de muur! 😉 Ik ga jullie verschillende soorten laten zien! Klik gauw verder!

Een lambrisering bestaat dus lang niet meer uit die schrootjes tot halverwege de wand. Nee, het kan juist hartstikke leuk en hip zijn!

Paint

Wat dacht je van een lambrisering van verf? Daarmee creeer je een heel gaaf kleuraccent in huis. Je kunt hem op elke hoogte schilderen. Heel erg hoog kan super leuk staan, maar door hem laag te pakken, laat je de ruimte hoger lijken.

Ook met de kleur van de lambrisering kun je alle kanten op! Stoer en gewaagd met zwart, of subtiel met een lichtgrijze tint. Maar waarom niet eens een kleurtje proberen? Zo is okergeel hartstikke hip, denim drift blauw of neem een stoere legergroene kleur!

Met frog tape kun je een heel nette lijn maken en kruipt de verf niet snel onder de afplaktape. Ideaal voor een mooie strakke lijn! Maar ook zonder tape kun je een te gekke lambrisering maken! Ga voor een ‘slordig’ effect en doe het gewoon uit de vrije pols!

Wood

Een lambrisering kan ook gemaakt worden met hout. Wat dacht je van steigerhout of sloophout? Super stoer! Ook leuk: zorg voor een lambrisering met diepte waardoor je er bovenop nog leuke items kan plaatsen zoals mooie lijsten of een plantje!

Wallpaper

En wat dacht je van behang? Hiermee kun je heel makkelijk een leuk dessin toevoegen en doordat je alleen een lambrisering doet, is het weer een heel ander effect dan wanneer je de hele muur behangt. Ook hierin heb je weer verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een rustig en subtiele variant of je gaat er helemaal voor met een druk patroontje!

Ik vind het erg leuk, zo’n lambrisering! Zelf heb ik in mijn hal een grijze variant geschilderd.