• 01/07/2022

Zijn jullie ook alweer zo toe aan de zomer? Ik wel! Ondertussen is onze vakantie naar Indonesië (Bali) al geboekt, maar toch wil ik jullie ook nog vertellen over mijn vorige reis. Deze ging namelijk naar de Dominicaanse Republiek. Wat een mooi land en wat hebben we veel mooie maar ook indrukwekkende dingen gezien. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Dominicaanse Republiek – Punta Cana

Het was de eerste keer dat wij buiten Europa zijn geweest, en dat beviel goeeed! Het lange vliegen (9 uur) viel me erg mee, lekker wat filmpjes gekeken aan boord, wat gedut en wat gelezen en even later waren we aangekomen op de plaats van bestemming.

We hadden een prachtig luxe resort in het mooie Punta Cana. Onze kamer had een jacuzzi naast het bed, say whut?! Jaaa, hoe relaxed is dat! Ik wist meteen toen ik ons huisje binnen stapte; dit wordt een top vakantie! Dit gevoel werd de volgende ochtend alleen nog maar beter. Omdat we in het donker aankwamen, zag ik nu pas echt hoe schitterend alles was. Ik stapte de deur van onze villa uit en meteen kwam er een medewerker van het resort naar ons toe en vroeg ‘fresh coconut?’ uh, ja prima! Hij pakte zijn kapmes en hoppa, enkele seconden later had ik een verse kokosnoot in mijn hand. Mmm, wat smaakte dat goed! Op naar het strand!

Het was heerlijk aan het strand en de zee was prachtig! Meestal begonnen we onze vrije dag hier.  Dan lagen we lekker wat uurtjes te bakken met af en toe een plons in zee.. dronken we wat cocktailtjes en aten wat, om na de lunch door te gaan naar het zwembad, waar we weer verder gingen chillen. Living the goodlife dus! Het echte vakantie-gevoel… I love it!

Maaaarrr we hebben niet alleen maar stil gezeten deze vakantie! We hebben ook twee hele gave uitstapjes gemaakt met Wimpy, een Belgische man die al ruim 20 jaar op de Dominicaanse Republiek woont. Met hem kom je op plekken waar je met een normale reisorganisatie echt niet komt. En dat hebben we geweten, wauw wat een belevenissen..!

Saona Vip Cruise

Ons eerste uitstapje was de ‘Saona Vip Cruise’. Met een speedboot voeren we de zee over. De Atlantische Oceaan liep op een gegeven moment over in de Caribische zee en dat verschil kon je heel goed zien. Ineens echt turquoise water, zo geweldig mooi en helder! We zijn naar een hagelwit privé-strand geweest van Wimpy zelf met daarop de mooiste palmbomen en prachtig koraal. Ook hebben we zeesterren opgedoken, zelf vond ik er ook eentje. Heel gaaf!

Op een schildpaddenfarm leerden we van alles over (baby)schildpadjes en mochten we er ook eentje vasthouden. De man die hier vrijwillig werkte, redde veel schildpadjes van de dood. Heel mooi en bijzonder. We zijn ook naar een dorpje geweest om te zien hoe sommige mensen leven. Huisjes van wat houten platen en een golfplaten-dak.. geen stroom, geen water. Heftig hoor.. dan hebben we het toch maar goed hier!

We sloten de dag af met een bbq op het strand en voeren terug op een Catamaran, waar we genoten van lekkere rum, Dominicaanse muziek en heb ik zelfs (na wat glaasjes rum haha) nog gedanst met een Dominicaan. Topdag!


Ecologische jungletocht

Het andere stapje was ook heel bijzonder. Dit keer gingen we het binnenland en de jungle in. We zagen veel van de mooie natuur, maar zagen ook minder mooie dingen. Zo zijn we naar een schooltje geweest waar de kinderen echt niets hebben. We mochten evt. spullen (kleding/schriftjes/pennen) meenemen die we deze kinderen wilden geven, maar werden wel gewaarschuwd dat deze kinderen niet netjes op hun beurt zouden wachten of eerlijk zouden delen. Nou, dat hebben we gezien. Man, wat was dat heftig! We stapten ons busje nog niet uit of ze hadden alle tassen vol spullen al kapot gescheurd. Kinderen van 2 tot 10 jaar, waar sommige 5-jarigen nog een baby onder hun arm hadden, trokken alles uit je hand en sloegen elkaar de koppen in om maar iets te kunnen bemachtigen. Niet normaal, mijn hart ging als een gek tekeer. Dit is inderdaad niet netjes delen, dit is gewoon de wet van de sterksten. Heavy, heel heavy.

We zijn later nog naar een koffie- en cacaoplantage geweest waar we zelf chocola hebben gemaakt. Een rondje paardrijden hoorde ook nog bij de excursie van de dag en we hebben een heerlijke Dominicaanse maaltijd gegeten die een vrouwtje voor ons had klaargemaakt. Lekker en gezellig! Kortom, een geslaagde dag!

Toen we ’s avonds terug waren en nog een cocktail dronken aan het strand, waren we allebei bekaf van alle indrukken die we hadden opgedaan. De ontmoeting van de kinderen bij het schooltje had toch wel diepe indruk op ons gemaakt. We mogen blij zijn hoe goed wij het hier hebben. Cliché, maar zeker waar. Toch ben ik blij dat ik heb gezien hoe het echte leven eraan toe gaat op de Dominicaanse Republiek. Erg indrukwekkend.

Jobs fill your pocket, adventure fills your soul.

Verder hebben we in onze vakantie heerlijk genoten van het goede weer, het mooie strand en de palmbomen, heul veul lekkere cocktails en heerlijk eten in de verschillende restaurants op ons resort. We hadden dit jaar voor het eerst een all-inclusive vakantie, en dat is ons hier heel goed bevallen! Ultiem genieten!


Wat was tot nu toe jouw favoriete vakantie? Of heb je nog leuke tips? Tell me!